16 Haziran 2021 Çarşamba Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 16 Haziran 2021 Çarşamba

Türkiye'de Son Durum
Türkiye'de son 24 saatte 225 bin 527 Kovid-19 testi yapıldı, 6 bin 609 kişinin testi pozitif çıktı, 86 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saat içinde 1 milyon 240 bin 311 doz aşı yapıldığını duyurdu. Koca, Twitter hesabındaki paylaşımında, "1 milyon 240 bin 311 sizce nedir? 24 saat içinde bu kadar doz aşı, randevu alıp aşı olan bu kadar insan. Önümüzdeki günler için güven. Sağlık çalışanlarımız için tatlı bir yorgunluk." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Azerbaycan'ın toprak ve sınır bütünlüğüne herkesin saygı duyması lazım
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da Belek Turizm Merkezi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde gazetecilerle bir araya geldi. Çavuşoğlu, "Kahraman Azerbaycan ordusu kendi öz topraklarını 40 günden fazla süren bir mücadeleyle geri aldı. Azerbaycan'ın toprak ve sınır bütünlüğüne herkesin saygı duyması lazım. Savaş bittiğine göre, bölgesel barış için fırsatlar bu panelde konuşulacak. Biz Güney Kafkasya bölgesi bir istikrar ve barış bölgesi olsun istiyoruz" açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin Nobel'e aday göstermesini talep edeceğiz"
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin salgına karşı mRNA aşısını bularak, insanlığa çok büyük bir hizmette bulunduklarını belirterek, "Nobel'e aday göstermesini talep edeceğiz" dedi.

Türkiye'nin en büyük kokain operasyonu Mersin’de gerçekleştirildi
Türkiye’nin en büyük kokain operasyonu Mersin Limanı'nda gerçekleştirildi. Operasyonda, Ekvator'dan Mersin Limanı'na gelen bir gemide 1 ton kokain maddesi ele geçirildi. Ele geçirilen kokain, Ticaret Bakanlığı Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü binası bahçesinde sergilendi.

Anadolu Yakası sağanak yağışa teslim oldu
Meteoroloji Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul'da sağanak yağış etkisini devam ettiriyor. Özellikle Anadolu Yakasında etkili olan sağanak yağış uzun araç kuyruğuna yol açarken vatandaşlar işe gitmekte zorlandı. Birçok ilçede göllenmeler ve su baskınlarına yol açan sağanak yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı. Etkisi devam edeceği belirtilen sağanak yağış için uzmanlar, su baskınları , kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşları uyardı.

Ekonomi Vitrini
16 Haziran 2021 Çarşamba günü borsa piyasaları; BIST %0.04 azalarak 1.442, Dolar %0.13 azalarak 8.5464, Euro %0.17 azalarak 10.3645, Altın %0.38 azalarak 509.55, Petrol %0.53 artarak 74.38, Bono %0.05 artarak 18.40'dan işlem gördü.

Hava Durumu
17 Haziran 2021 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları, Ankara Yağmurlu 25, İstanbul Yağmurlu 24, İzmir Bulutlu 29, Antalya Bulutlu 26 derece olacak.
OGÜNhaber