17 Ağustos 2020 Pazartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 17 Ağustos 2020 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü
Görüşmede iki lider, Suriye'deki duruma ilişkin Türkiye ve Rusya arasında askeri ve diplomatik kanallar üzerinden temasların devam etmesi konusunda mutabık kaldı.

İdlib'de Türk-Rus ortak devriyesine saldırı
Suriye'de İdlib'in güneyindeki M4 karayolunda ortak devriye yapan Türk ve Rus kuvvetlerinin konvoyunun geçişi sırasında RPG füzesiyle düzenlenen saldırıda Türk kuvvetlerine ait askeri araç hasar gördü.

Hulusi Akar Libya’da temaslarda bulunuyor
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Güvenlik, Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası kapsamında yapılan faaliyetleri yerinde incelemek üzere Libya'nın başkenti Trablus'a geldi.

ABD savaş uçağı Esed rejimine ait kontrol noktasını vurdu: 1 ölü, 2 yaralı
ABD'ye ait savaş uçağı Haseke kırsalında rejime ait kontrol noktasını hedef aldı. İlk belirlemelere göre en az 1 rejim askeri öldü, 2 asker yaralandı.

AB liderleri, Belarus'u görüşmek için olağanüstü toplanacak
Avrupa Birliği üye ülkelerinin liderleri olağanüstü zirvede Belarus'taki gelişmeleri görüşeceği bildirildi.

Netanyahu: 'Suudi hava sahası üzerinden Dubai'ye doğrudan uçuşlar gerçekleştireceğiz'
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşik Arap Emirlikleri ile normalleşme süreci kapsamında Dubai'ye doğrudan uçuşlar gerçekleştirileceğini söyledi.

Savaş an meselesi! Rusya işgal edebilir
Belarus lideri Lukaşenko Putin'den yardım istedi. BBC muhabiri Steve Rosenberg, Rus televizyon kanallarının Belarus'ta yaşananlar ile Ukrayna'da yaşananlar arasında endişe verici paralellikler kurduğunu bildirdi. Belarus'un komşuları Litvanya ve Polonya ise sınırdaki askeri hareketliliğin yakından izlendiğini açıkladı.

Tatilde tedbirsizliğin bedeli: Son 45 günün en yüksek vaka sayısı
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Emre Kayıpmaz, 'Kurban Bayramı tatili sonrasında senelik izinlerini birleştirenler oldu. Bu haftaki vaka sayılarında bunun sonuçlarını görmüş olduk. Hafta sonu itibarıyla en yüksek seviyeye ulaşıldı.' dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, koronavirüse yakalandı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığını açıkladı. Böcek, hastanede izolasyona alındı.

Ege Denizi’nde 4.6 büyüklüğünde deprem
Ege Denizi'inde 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli verilerine göre Yunanistan'ın güney kısmının açıklarında meydana gelen depremin derinliği 84 kilometre olarak belirlendi.

Ekonomi Vitrini
17 Ağustos 2020 Pazartesi günü borsa piyasaları, BIST %0.39 artarak 1.088, Dolar %0.53 artarak 7.3964, Euro %0.61 artarak 8.7672, Altın %0.89 artarak 464.19, Petrol %0.40 azalarak 44.62, Bono sabit değerinde kalarak 13.83'den işlem gördü.

Hava Durumu
18 Ağustos 2020 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 29, İstanbul ve İzmir'de 30, Antalya'da 34 derece olacak.
OGÜNhaber