17 Ekim 2019 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri HaberTuru programımızda.

Haber Turu 17 Ekim 2019 Perşembe

-Barış Pınarı Harekatı sonrası ABD ve Türkiye görüşmeleri resmen başladı .İlk görüşme dün  Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın tarafından gerçekleştirildi. Bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'i Beştepe'de kabul etti. Kritik görüşmeden ilk kareler geldi. Erdoğan'ın ve Pence'in gergin olduğu dikkat çekti.

 

-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BBC'de yayımlanan HARDTalk programında Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili soruları yanıtladı. Çavuşoğlu, "Rusya, Şam ve Ankara arasında mesajları iletiyor. Eğer Rusya YPG unsurlarını Suriye ordusu eşliğinde bölgeden çıkartırsa, buna karşı çıkmayız" dedi.

 

-Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Terör örgütünün kimyasal silah kullanıp suçu Silahlı Kuvvetlerimize atmaya, bununla ilgili algı oluşturmaya çalışacağına dair bilgiler geliyor" açıklamasında bulundu. Bakan Akar ayrıca, "TSK'nın envanterinde kimyasal silah olmadığı herkes tarafından bilinen bir gerçek." ifadelerinde bulundu.

 

-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya’da düzenlenen Sahil Güvenlik Komutanlığı Karadeniz Ülkeleri Sınır Sahil Güvenlik Teşkilatları İşbirliği Forumu Yıllık Liderler Toplantısı’na katıldı.  Bakan Soylu, sert mesajlar verdi,izliyoruz...

 

-Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitime ara verilen bazı sınır ilçeleriyle ilgili her türlü tedbirin alındığını belirterek, "Her tür ve derecedeki eğitim kurumlarındaki öğrencilerimiz başka bir okula velilerimizin talebi doğrultusunda nakil gitmek isterlerse, e-okul sistemimizde nakil nedenleri arasına ikametgah kontrolü yapılmaksızın eklenen, misafir öğrenci geçici nakil nedeni seçeneği üzerinden kayıtları yapabilmekteyiz." dedi.

 

-CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ABD'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği mektup ile ilgili olarak, "Bu rezalete Barış Pınarı harekatıyla cevap verdik demek açıkçası milletimizi kandırmaktır. Bu kağıt parçası harekat başladıktan sonra gönderilmiştir. Bu müsvedde sahibine derhal geri gönderilmelidir. " dedi.

 

-Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) üyeliğinden yargılanan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter beraat etti.

 

-İstanbul polisi, Beylikdüzü ve Esenyurt'ta kurdukları emlak ofislerinde vatandaşları ev satma bahanesiyle dolandıran şebekeyi çökertti. Operasyonda 8'i kadın 30 kişi gözaltına alındı. 120'den fazla vatandaşı dolandırdığı tespit edilen şebekenin yaklaşık 150 milyon TL vurgun yaptığı tahmin ediliyor.

 

 

-ABD Başkanı Trump'ın dün gece Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı skandal mektuba ilk tepki Kremlin'den geldi... Rusya Devlet Başkanı Putin, "Trump'ın Erdoğan'a yazdığı mektupta çok garip bir dil kullanılmıştı. Normalde devlet başkanları bu tür ifadeler kullanmaz" yorumunu yaptı.

 

-Hollanda Başbakanı Mark Rutte,  Barış Pınarı Harekatı ile ilgili temsilciler Meclisinde düzenlenen oturumda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.NATO'nun Türkiyesiz daha iyi olacağı iddiasını akıllıca bulmadığını belirten Rutte, "Bu doğu tarafımızı açık bırakır. Türkiye, NATO’nun en güçlü üyelerinden biri. NATO’nun jeopolitik ve stratejik açıdan Türkiyesiz yapabileceğini zannetmiyorum." ifadesini kullandı.

 

-ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'da Cumhuriyetçi ve Demokrat Kongre üyeleri ile Suriye toplantısı yaptı. Olaylı geçen toplantıda kriz yaşanınca Demokratlar toplantıyı terk etti. Trump bu anları sosyal medya hesabından paylaşarak adeta alay etti.

 

17 Ekim 2019 Perşembe günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.63 azalarak 93.544, Dolar %0.03 artarak 5.8858, Euro %0.53 artarak 6.5538, Altın %0.02 artarak 281.98, Petrol %0.66 azalarak 59.03 Bono %2.51 azalarak 15.90 dan işlem gördü.

 

18 Ekim 2019 Cuma günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara ve İstanbul 22, İzmir 25, Antalya 27 derece olacak.

OGÜNhaber