17 Eylül 2019 Salı Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 17 Eylül 2019 Salı

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın 58. Ölüm Yıl Dönümü Anma Programı'na katıldı. İmamoğlu ile Soylu'nun 'sıcak' teması kameralara yansıdı.

- Ürdün’ün başkenti Amman’ı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin her zaman Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu belirterek, "Bütün gayemiz Filistin’de kalıcı barış ve istikrarın tesis edilmesidir. Bunun yolu da 1967 sınırlarında bağımsız Filistin devletinin kurulmasıdır" dedi.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık 4 ay önce geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan adına yapılan parkın açılışında konuştu. Konuşmasında Doğu Akdeniz'deki politikaları nedeniyle hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bize karşı birleştiler. İçlerinde Katar da var. Ağızlarını açıp Katar’a laf edemiyorlar. Ayıptır, günahtır, yazıktır. Bunu birilerinin söylemesi lazım. Kime yakışır?" diye konuştu.

- Erzurum'da HDP'li Karayazı Belediye Eşbaşkanı Melike Göksu ve 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında belediye meclis üyeleri de var.

- Diyarbakır'da tutuklanan HDP'li Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş'ın yerine Kulp Kaymakamı Mustafa Gözlet kayyım olarak atandı.

- Tunceli kırsalında, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nca bu sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin kimliği belirlendi. 'Botan' kod adlı terörist İbrahim Tatlı'nın( 27), Tunceli'de düzenlenen Dünya Rafting Şampiyonası'nnda görevli güvenlik güçlerine 12 Haziran günü düzenlenen 2 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı saldırıda yer aldığı öğrenildi.

- Fetö/Pdy'nin emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen firari eski emniyet müdürü Adem Dağdeviren, Ankara'daki evinde gözaltına alındı.

- Samsun’da Fetö’nün yurt dışından gelen paralarını örgüt üyelerinin ailelerine dağıtılmasının organizasyonunu yaptıkları iddia edilen 2’si kadın 4 kişi gözaltına alındı.

- Adnan Oktar suç örgütüne yönelik örgütün elebaşı Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 226 sanık Silivri’de hakim karşısına çıkıyor. Görülecek ilk duruşma öncesi Silivri Cezaevi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

- Adana'da hazine arazisi üzerine kurulu mekanın işletmesi konusunda anlaşmazlık yaşadığı 2 kişi tarafından darbedilip, üzerine siyah renkli sıvı dökülen müteahhit Ebru Berköz Karaca, hastanede tedaviye alındı. Dökülen maddenini ne olduğu araştırılıyor.

- İngiltere’de Yüksek Mahkeme'den, Türklere, hükümetin Ankara Anlaşması koşullarında gittiği değişikliklere karşı açtıkları davayı temyize götürme izni çıktı.

- Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin katıldığı seçim mitingine düzenlenen intihar saldırısında en az 24 kişi hayatını kaybetti. Görgü tanıkları, saldırı sırasında Cumhurbaşkanı Gani'nin miting alanında olduğunu ve saldırından yara almadan kurtulduğunu aktardı. Saldırıyı Taliban üstlendi.

- ABD Başkanı Trump, Saudi Aramco'ya ait tesislere düzenlenen saldırının arkasında İran'ın olduğuna inandığını, herhangi bir savaş istemediğini ancak ülkesinin savaş uçakları, füzeler gibi en iyi silah sistemlerine sahip olduğunu belirtti. Trump, "ABD, savaşa tarihte hiçbir ülkenin olmadığı kadar hazır" dedi.

- İran lideri Ali Hamaney, ABD ile hiçbir düzeyde görüşme yapmayacaklarını söyledi.

- IŞİD'in propaganda ajansı El Furkan, terör örgütü elebaşı Ebubekir el Bağdadi'ye ait olduğu iddiasıyla bir ses kaydı yayınladı. Buna göre; Bağdadi, örgüt üyelerine IŞİD mahkûmlarını ve hapislerdeki kadınları kurtarmaları için çağrıda bulunuyor.

- İETT yöneticileri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla metrobüs ve otobüslerle seyahat etti. Yeni eğitim döneminin ilk günlerinde İstanbulluları dinleyen bürokratlar, sahadaki denetimlere destek verdi.

- Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST bugün başladı. Atatürk Havalimanı’nda 22 Eylül’e kadar sürecek festivale 1 milyon ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.Katılımın tamamen ücretsiz olduğu festival ile Türkiye'nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefleniyor.

- 17 Eylül 2019 Salı günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.82 azalarak 101.752, Dolar %0.13 azalarak 5.7221, Euro %0.03 artarak 6.3077, Altın %0.05 azalarak 275.84, Petrol %0.06 azalarak 15.42, Bono %0.65 artarak 15.43 den işlem gördü.

- 18 Eylül Çarşamba günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 30 ve İstanbul 29 , İzmir 30 ve Antalya 32 derece olacak.
OGÜNhaber