17 Mart 2020 Salı Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 17 Mart 2020 Salı

- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis'te alınan corona virüs önlemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

- Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, koronavirüs önlemlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Karantinaya uymamak gibi halk sağlığını tehdit eden davranışlar Ceza Kanunumuza göre suçtur" diye konuştu.

- Hazine ve Maliye Bakanlığı, yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerini 30 Nisan gün sonuna kadar uzattı.

- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüsle ilgili açıklama yaptı. Süreçle mücadelede radikal olunacağını vurgulayan İmamoğlu, "Temkinli olacağız ve mutlaka önlemlerini almış bir toplum olacağız; özellikle bu büyük kent İstanbul’da. Ama aynı zamanda bu zor dönemi en az hasarla atlatmak için de kesinlikle radikal olacağız ve olmalıyız” ifadelerini kullandı.

- Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara’dan önemli uyarı geldi. 'Kurallara Uymazsak vaka çok yüksek olur' dedi.

- Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Trump'ın koronavirüsü 'Çin virüsü' olarak adlandırdığı tweetine sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang günlük brifing sırasında gazetecilere verdiği demeçte, ABD'nin önce kendi meseleleriyle ilgilenmesi gerektiğini söyledi ve "virüsü Çin ile bağlantılamak bir damgalama şeklidir" ifadelerini kullandı.

- Tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınına son verilmesi için başlanan aşı çalışmalarında denek olmayı kabul eden kadın, düşüncelerini paylaştı. Jennifer Haller ismindeki kadın "Kendimle gurur duyuyorum" dedi.

- Merkez Bankası faiz indirimi kararı ne oldu? Faiz ne kadar düştü? Perşembe günü toplanması gereken Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu, bugün olağanüstü toplandı ve politika faizini 1 puan düşürerek yüzde 9.75'e çekti.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, son 24 saatte ülke genelinde 1'i Vuhan kentinde olmak üzere 21 yeni vaka tespit edildiği, 45 kişinin ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle müşahede altına alındığı belirtildi. Öte yandan İtalya ve İran'da da kayıplar sürüyor.

- Brezilya'da corona virüsü yayılmasına karşı alınan önlemlere tepki gösteren bin 350 mahkum isyan çıkarıp firar etti. Mahkumların ateş yakarak çıkardığı isyanların, yarı açık cezaevinde bulunan ve 17 Mart için planlanan geçici çıkış izninin corona virüsünün yayılması tehlikesiyle ertelenmesinden dolayı çıktığı bildirildi.

- 17 Mart 2020 Cuma günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %3.48 azalarak 84.827, Dolar %1.01 artarak 6.4930, Euro %0.60 azalarak 7.1496, Altın %2.08 azalarak 306.91, Petrol %0.07 artarak 30.91, Bono %4.25 artarak 11.03'den işlem gördü.

- 18 Mart 2020 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 5, İstanbul'da 10, İzmir'de 16, Antalya'da 15 derece olacak.
OGÜNhaber