17 Mayıs 2022 Salı Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 17 Mayıs 2022 Salı

Kucağındaki bebekle Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı
İzmir’in Urla ilçesi açıklarında, içerisinde 85 düzensiz göçmenin bulunduğu teknenin Sahil Güvenlik ekipleri tarafından durdurulması ve göçmenlerin kurtarılma anı görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde bir kadının kucağındaki bebeğiyle denizden çıkarılma anı dikkat çekti.

Törende öğrencileri taşıyan platform çöktü, faciadan dönüldü
Erzurum’da Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinin geleneksel önlük giydirme töreninde sahnede öğrencileri taşıyan platform çöktü, şans eseri kimse yaralanmadı.

Bursa'daki fabrika yangınında otomobili böyle uzaklaştırdılar
Bursa’da ısı yalıtım fabrikasındaki yangını söndürme çalışmaları sırasında ilginç görüntüler ortaya çıktı. Fabrikaya çok yakın bir noktada bulunan otomobilin sahibi bulunamayınca vatandaşlar otomobilin camını kırdı. Daha sonra otomobilin el frenini indirdikten sonra vitesi boşa atarak, aracı yangın bölgesinden uzaklaştırdılar.

Arnavutköy'de büyük fabrika yangını
Arnavutköy’de aydınlatma malzemesi üretilen bir fabrikada yangın çıktı. Zaman zaman patlama seslerinin duyulduğu fabrikadaki yangın yandaki fabrikaya da sıçradı. Söndürme çalışması sırasında yaralanan bir itfaiye eri ile dumandan etkilenen bir vatandaş hastaneye kaldırıldı. İşçiler ekmek teknelerinin yanışını gözyaşları içinde izledi. Öte yandan, yangını söndürme çalışmaları da dron ile görüntülendi.

Sarp dağların ardında zorlu ekmek mücadelesi
Bitlis’in Tatvan ilçesinde karların erimesiyle birlikte vatandaşlar sarp dağların eteğinde kendiliğinden yetişen ve bölgede ‘yayla muzu’ olarak bilinen uçkun bitkisini toplamak için kilometrelerce yol yürüyor.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.85 artarak 2.411, Dolar %1.36 artarak 15.7523, Euro %2.51 artarak 16.6473, Altın %1.57 artarak 925.28, Petrol %0.40 artarak 114.70, Bono 0.30 artarak 26.47'dan işlem gördü.

Hava Durumu
18 Mayıs 2022 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Bulutlu 27, İzmir Yağmurlu 18, Antalya Yağmurlu 17 derece olacak.
OGÜNhaber