17 Şubat 2020 Pazartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 17 Şubat 2020 Pazartesi

-Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında İdlib hakkında gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin Washington'dan gelen açıklamada Trump'ın Erdoğan'a teşekkür ettiği belirtildi. Öte yandan Trump, İdlip saldırıları ile ilgili Rusya ve Rejime saldırıları durdurun çağrısını yineledi.

-Ekrem İmamoğlu, 'Uyarımı buradan yapıyorum, geç kalanlar çok üzülecek' dedi ve seçim kampanyasında sözünü verdiği İstanbul Yatırım Ajansı’nı, düzenlediği lansmanla tanıttı.

-Evlat nöbeti tutan anne, kızına kavuştu ardından bayıldı. Diyarbakır HDP il binası önünde oturma eylemine katılan Gevriye Ayhan’ın kızı Pelda, güvenlik güçlerine teslim oldu.

-CHP Konya Milletvekili Abdullatif Şener CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerinin Hazine'ye devredilmesinin büyük bir hata olacağını söyledi. “Erdoğan'a eski bir arkadaşı olarak tavsiyem, yanlış işlerle uğraşıp başına bela almasın” dedi.

-Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 81 ilde 6 gün boyunca gerçekleştirilecek ürün bazlı gıda denetimlerini başlattı.  Bakan Pakdemirli açıklamasında "İlk denetim alanımız süt ve süt ürünleri olacak. Usulsüz gıda üretenlere göz açtırılmayacak. Yakında WhatsApp şikayet hattı açıp, vatandaşların gıda ürünlerine ilişkin şikayetlerini buradan alacağız" dedi.         

-Ak Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş önemli açıklamalarda bulundu. Muş, " Yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili ihalelerin TL cinsinden yapılmasını getireceğiz. İnternetten silah satışı yapanların cezaları artacak. İllegal bahis ve şans oyunlarını katalog suçuna alıyoruz ve BTK’ya kapatma yetkisi vermiş olacağız." dedi

-İYİ Parti'de sular durulmuyor! Geçen hafta Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal'ın istifasının ardından bir isim daha "Ben yokum" dedi. İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, sert ifadeler kullanarak partisinden istifa ettiğini açıkladı.

-İsmi 1972 yılında MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş tarafından konulan Ortadoğu gazetesi 48 yıllık yayın hayatına son verdi. ‘SON BASKI’ manşetiyle çıkan gazetenin birinci sayfasında “Her kuruluş; tıpkı insan gibi yaşar ve hayatı sona erer. Gazeteniz ORTADOĞU da 48 yıllık hayatına bugün son veriyor. Basın ağacından altın bir yaprak daha düştüğü için üzüntülüyüz.'' açıklaması yapıldı.

-FETÖ firarisi eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Coşkun Ç.'nin eşinin sınavdan geçebilmesi için emniyetin istihbarat aracına kopya düzeneği kurduğu ortaya çıktı

FETÖ'nün, bir dönem yasa dışı dinleme, sahte belge ve delillerle kumpas kurma merkezi olarak bilinen emniyet istihbaratı, sınav usulsüzlüğünde bile kullandığı açığa çıktı. Eski istihbarat daire başkan yardımcılarından Coşgun Ç.'nin, karısı Gül Ç.'yi açık öğretim ortaokul sınavından geçirmek için istihbaratı seferber ettiği belirlendi.

-Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen kişilerin sayısı, 10 bin 644'ünün durumu ciddi olmak üzere 70 bin 548'e yükselirken, can kaybı ise 1'i Hong Kong'da olmak üzere 1771'e yükseldi.

-İstanbul Mecidiyeköy’de biri park diğeri hareket halinde olan iki halk otobüsünün arasından geçmeye çalışan motosiklet sürücüsü, araçların arasında sıkıştı. Motosikletlinin otobüslerin altında kalmaktan kıl payı kurtulduğu kaza güvenlik kameralarına yansıdı.

-17 Şubat 2020 Pazartesi günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.68 artarak 120.966, Dolar %0.11 azalarak 6.0475, Euro %0.07 azalarak 6.5562, Altın %0.29 azalarak 307.21, Petrol %0.03 azalarak 57.31, Bono %1.25 azalarak 11.06'dan işlem gördü.

-18 Şubat 2020 Salı günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 10, İstanbul 11, İzmir 18, Antalya 19, Edirne 14, Bursa 15, Kastamonu 12, Sivas 0, Trabzon 10, Erzurum 1, Van 4, Diyarbakır 10, Hatay 14, derece olacak.

OGÜNhaber