18 Ağustos 2020 Salı Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 18 Ağustos 2020 Salı

Bakan Selçuk'tan flaş yüz yüze eğitim açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Özel okullarda 8 ve 12. sınıflar hariç, destekleme ve yetiştirme kursu adı altında yüz yüze eğitime izin verilmeyecek" dedi.

Bakan Koca’dan okul açıklaması: 21 Eylül için hazırlanalım
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 21 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlayacağı okullar için vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu.Sağlık Bakanı Koca, bir öğrencinin fotoğrafını “Tüm arkadaşları tedbirlere uydurdum” notu ile paylaşarak önemli bir uyarıda bulundu.

YÖK’ten çok önemli karar
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Twitter hesabından "Son olarak yaptığımız yetki devri ile Eğitim Fakültelerimizdeki öğretmenlik programlarındaki derslerin, müfredatların ve kredilerin belirlenmesinde artık YÖK değil yükseköğretim kurumlarımızın ilgili kurulları karar verecek" açıklamasında bulundu.

Altun'dan muhalefete Biden tepkisi
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Biden'ın 'muhalefetle el ele Erdoğan'ı devireceğiz' sözlerine, konunun muhatabı muhalefet hala net bir cevap veremedi. Hep bir ağızdan '7 ay niye beklediniz' diye soruyorlar. Sizi bekledik. O konuşmayı siz de biliyordunuz biz de. Biz konuştuk. Siz neden sustunuz?" açıklamasında bulundu.

Michelle Obama Trump'ı yerden yere vurdu! 'Yanlış başkan'
ABD'de Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri icin Demokratların adayının resmiyet kazanacağı parti kongresi başladı. Kongrede konuşma yapan Michelle Obama, "Trump ülkemiz için yanlış başkan" ifadesini kullandı.

Rusya'dan sonra şimdi de Çin: Kritik koronavirüs aşısı açıklaması
Çinli ilaç şirketi Sinopharm koronavirüs (Covid-19) aşısının yıl sonunda hazır olacağını açıkladı.

‘Ankara Kuşu’ hesabının sahibi Oktay Yaşar tahliye edildi
Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan "Ankara Kuşu" isimli Twitter hesabının sahibi Oktay Yaşar tahliye edildi.

Bir ilde daha 65 yaş üstüne kısıtlama geldi
Eskişehir'de Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında, 65 yaş ve üstü vatandaşların düğün, cenaze, taziye, pazar yeri ve asker uğurlaması gibi kalabalık alanlara girişleri yasaklanırken, toplu taşıma kullanım saatlerine de kısıtlama getirildi.

Lübnan'da Başbakan Refik Hariri suikastının dava sonucu açıklandı
BM destekli Lübnan mahkemesi 15 yıl önce suikasta uğrayan Başbakan Refik Hariri'nin öldürülmesinde Hizbullah'ın rolüne dair kanıt olmadığına karar verdi.

Rus savaş uçaklarından İdlib'e hava saldırısı
Suriye'de Rus uçakları, İdlib'in kuzeyindeki Harbenoş kasabasında mülteci kampı yakınlarına hava saldırısı düzenledi.

18 Ağustos 2020 Salı günü borsa piyasaları, BIST %0.73 artarak 1.094, Dolar %0.18 artarak 7.3970, Euro %0.56 artarak 8.8053, Altın %1.25 artarak 476.71, Petrol %0.30 azalarak 45.30, Bono %2.75 azalarak 13.45'den işlem gördü.

19 Ağustos 2020 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İzmir'de 32, İstanbul'da 31, Antalya'da 33 derece olacak.
OGÜNhaber