18 Kasım 2020 Çarşamba Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri....

Haber Turu 18 Kasım 2020 Çarşamba

Kılıçdaroğlu'ndan Alaattin Çakıcı hakkında suç duyurusu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,kendinsini tehdit eden Çakıcı hakkında 'tehdit' ve 'kamu görevlisine hakaret' suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.

Bakan Koca: Neredeyse bütün ülkeye yayılmış durumdadır
Bakan Fahrettin Koca koronavirüsle ilgili uyarıda bulunarak: "(Covid-19 vakaları) İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyük illerimizdeki artış trendi neredeyse bütün ülkeye yayılmış̧ durumdadır. Bu artışı göğüsleyebilmiş durumda isek de gidişatı durdurmak için radikal tedbirlere başvurmamız kaçınılmaz olmuştur" diye konuştu.

Akşener rakamları açıkladı: Sadece İstanbul’da 9 bin 872 kişi coronadan öldü
İYİ Parti lideri Meral Akşener, sadece İstanbul’da 14 Kasım'a kadar 9 bin 872 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Akşener, ayrıca en az 14 günlük karantina çağrısı yaptı.

Dağlık Karabağ: Putin Türk askerinin bölgede sahada olmasının Ermenileri tahrik edeceğini söyledi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karabağ'da yaşanan son kriz ve ateşkes anlaşmasıyla ilgili röportaj verdi.Putin Türk askerinin bölgede sahada olmasının Ermenileri tahrik edeceğini söyledi.

Seçimleri kaybetti ama kovmaya devam ediyor
ABD'de seçimleri kaybeden Trump geçen hafta görevden aldığı savunma bakanının ardından “seçimlerde hile yok” diye açıklama yapan Siber Güvenlik Daire Başkanını da kovdu.

Twitter'dan Biden itirafı: Yanlış yaptık
Twitter Üst Yöneticisi Dorsey, ABD Başkanlığına seçilen Joe Biden'ın oğlu Hunter'la ilgili bazı iddiaları içeren haberlerin kısıtlanması konusunda yanlış hareket ettiklerini kabul etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Türkiye'nin Otomobili'nde yerlilik oranı 2026'da yüzde 68'e çıkacak
Bakan Varank, yerli otomobilde dünyada rekabetçi olacak önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, 'Bu araçlar 2022'nin sonunda yola çıktığında yerlilik oranı yüzde 51 olacak. 2026 yılında yerlilik oranı yüzde 68 seviyelerine çıkacak.' dedi

Anadolu Üniversitesi'nden dönem sonu sınavlar için açıklama
Anadolu Üniversitesi (AÜ), Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakülteleri ile örgün eğitim güz yarıyıl dönem sonu sınavlarını çevrimiçi gerçekleştirecek.

THY'den sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin açıklama
THY'den yapılan açıklamada, "Hafta sonları, sokağa çıkmanın kısıtlandığı saatlerde uçuşu olan misafirlerimiz uçuş belgeleri ile havalimanı ulaşımlarını gerçekleştirebilirler" denildi.

Fransız 'Jet Adam' Vincent Reffet eğitim kazasında öldü
Gökyüzünde sırt roketi ve karbon fiber kanatlarla akrobasi gösterileri yapan Fransız Vincent Reffet, Dubai'de eğitim kazasında hayatını kaybetti.

18 Kasım 2020 Çarşamba günü borsa piyasaları, BIST %2.17 artarak 1.287, Dolar %0.23 artarak 7.7174, Euro %0.30 artarak 9.1655, Altın %0.16 azalarak 465.01, Petrol %0.85 artarak 44.12, Bono sabit değerinde kalarak 13.85'den işlem gördü.

19 Kasım 2020 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 10, İstanbul ve İzmir'de 15, Antalya'da 19 derece olacak.
OGÜNhaber