WebTV - 18 Mayıs 2018 Cuma, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 18 Mayıs 2018 Cuma

23 terörist daha etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), son bir haftada terör örgütlerine yönelik icra edilen operasyonlarda 23 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Teröristlerin sığınakları yerle bir edildi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak'taki bölücü terör örgütü mevzilerine yönelik düzenlenen hava harekatında 12 hedefin imha edildiğini belirtti.

Küçük kızı ölümden böyle kurtardı
İzmir'in Buca ilçesinde, bir vatandaşın dikkati, tek başına karşıdan karşıya geçmeye çalışan küçük bir kızın canını kurtardı. Yaşanan bu anlar ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

İstanbul'da tacizci cinayeti kamerada
İstanbul Sultangazi'de bir şahıs, iddiaya göre sarkıntılık yaptığı kadının kocasını, sokakta karşılaştığı esnada tabancayla göğsünden vurarak öldürdü. Cinayet anı kameralara yansırken, zanlı polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

Kolombiya'da barajda göçük
Kolombiya'da inşaat halindeki Ituango Barajı'nın tahliye tünelinde meydana gelen göçüklerin ardından su baskını riski nedeniyle 5 bin kişinin tahliye edildiği belirtildi.

MHP'de milletvekili aday listesi açıklandı
MHP'nin 27'nci Dönem milletvekili aday listesi açıklandı.

Sizi ABD'den arayan ABD'li mi Türk mü
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Muharrem İnce'nin açıklamalarına ilişkin, 'Sayın İnce, sizi ABD’den arayan ABD’li mi Türk mü? Eğer arayan ABD’li ise CIA’dan mı yoksa FBI’den mi veya Adalet Bakanlığından mı veyahut da başka bir ABD’li mi? Sizi arayan Türk ise Fetö üyesi mi veya Fetö beslemesi mi ya da başkaca bir Türkiye düşmanı mı? Sahi kim?' dedi.

Fitre tutarı belirlendi
Tokat İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, fitresini çevresindeki ihtiyaç sahiplerine verecek olan vatandaşların Ramazan Bayramı'nı beklemesine gerek olmadığını belirterek, dileyen vatandaşların fitrelerini peşin olarak da ödeyebileceklerine dikkat çekti.

Ramazan davuluna hanımeli değdi
Muğla'nın tarihi ve turistik ilçesi Datça'da, bu yıl ilk kez yöresel kıyafetler giymiş kadın davulcuyla sahura kalkan vatandaşlar farklı bir Ramazan ayı yaşıyor.

Gül bahçeleriyle turist rekoru kırdı
Isparta'nın Gönen ilçesinde bağlı Güneykent Beldesinde yaklaşık 7 yıl önce temelleri atılan gül turizmi, geçen sezonda nüfusun 10 katına ulaşan turisti bölgeye çekti.

Ramazan topu yerine ses bombası
Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yıllardan beri geleneksel olarak kullanılan ramazan topu uygulaması, yerini gelişen teknoloji ile birlikte ses bombasına bıraktı.

Doğu Karadenizi'in Safranbolusu, 'Ortamahalle'
Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Osmanlı evleriyle 'Doğu Karadeniz'in Safranbolu'su' olarak nitelendirilen Ortamahalle teleferik projesiyle turizmde adım atmak istiyor.

Kuzular koyunlarla kavuştu, renkli görüntüler ortaya çıktı
Malatya'nın Darende ilçesinde koyun ve kuzuların buluşma anı renkli görüntülere sahne oldu.

Ekonomi Vitrini
BİST % 0,51 yükselerek 102.387, Dolar % 0,63 yükselerek 4,4888, Euro % 0,34 yükselerek 5,2839, Altın % 0,62 yükselerek 186,35, Petrol % 0,05 yükselerek 79,34 , Bono % 0,24 azalarak 16,91'den işlem gördü.

Yarın kara ve denizlerimizde hava nasıl olacak?
19 Mayıs 2018 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara 26 ve İstanbul'da 26, İzmir'de 35 ve Antalya 31 derece olacak.
OGÜNhaber