18 Mayıs 2022 Çarşamba Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 18 Mayıs 2022 Çarşamba

Bakan Çavuşoğlu New York'taki temasları hususunda açıklamalarda bulundu
ABD’de çeşitli temaslarda bulunmak üzere New York’ta bulunan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Türkevi’nde Türk-Amerikan toplumu üyeleriyle bir araya geldi.

Finlandiya ve İsveç NATO'ya üyelik başvurusunu yaptı
Finlandiya’nın NATO Temsilcisi Klaus Korhonen ve İsveç’in NATO Temsilcisi Axel Wernhoff, Belçika’nın başkenti Brüksel’de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi. Korhonen ve Wernhoff, canlı yayında başvuru belgelerini Stoltenberg’e teslim etti. NATO temsilcilerinden başvuru belgelerini alan Stoltenberg yaptığı açıklamada, “Her ulusun kendi yolunu seçme hakkı vardır. Siz de uzun demokratik süreçlerden sonra seçiminizi yaptınız. Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılma taleplerini memnuniyetle karşılıyorum” dedi.

Rus piyade savaş aracının imha edildiği anlar böyle görüntülendi
Rusya-Ukrayna savaşında 84. güne girildi. Ukrayna askerleri, Rus ordusuna ait bir piyade savaş aracını hedef aldı. Vurulan Rus savaş aracı imha edildi.

Köpekten kaçarken az daha canından oluyordu
Bursa’nın Nilüfer ilçesinde köpekten korkup caddeye fırlayan küçük kız az daha canından oluyordu. Küçük kızın otomobil altında kalmaktan kıl payı kurtulduğu anlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Yan bakma kavgasında ortalık meydan muharebesine döndü
Bursa’da ’yan bakma’ meselesi yüzünden çıkan kavgaya tarafların arkadaşları da dahil olunca ortalık meydan muharebesine döndü.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.16 azalarak 2.391, Dolar %0.37 artarak 15.9607, Euro %0.02 artarak 16.7605, Altın %0.05 artarak 928.87, Petrol %0.18 artarak 112.13, Bono %1.67 artarak 26.71'den işlem gördü.

Hava Durumu
19 Mayıs 2022 Perşembe en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Yağmurlu 15, İstanbul Bulutlu 18, İzmir Bulutlu 21, Antalya Bulutlu 19, derece olacak.
OGÜNhaber