WebTV - 18 Ocak 2017 Çarşamba, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 18 Ocak 2017 Çarşamba

İkinci tur görüşmeleri başladı
Cumhurbaşkanlığı sistemini esas alan anayasa değişikliği görüşmelerinde ikinci tur başladı.

MHP'ye teşekkür etti
Parlamenter sistemin devletin işlerliğinde patinaja yol açtığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'MHP'nin bu gerçeği görmesi sayesinde yeni sisteme uygun değişikliklerin yapılabilme yolu açılmıştır. Ben milletim adına MHP liderine ve ekibine özellikle teşekkür ediyorum' dedi.

Reina katliamcısının sorgusu sürüyor
İstanbul Esenyurt'ta yakalanan Ortaköy saldırganı Abdülkadir Maşaripov'un emniyetteki işlemleri sürüyor. Gözaltı sürecinde fazla konuşmadığı belirtilen Maşaripov'un yazılı ifadesinin de henüz alınmadığı öğrenildi.

FETÖ'nün TSK yapılanmasına 54 ilde operasyon
Fetullahçı Terör Örgütü'nün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 243 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Karar üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 54 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Saldırı hazırlığındaki 2 Pkk'lı terörist öldürüldü
Van merkez Edremit ilçesinde eylem hazırlığında olan 2 PKK'lı terörist, polisle girdiği çatışmada öldürüldü.

145 DEAŞ hedefi vuruldu, 17 terörist etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı'nın 148'inci gününde 17 DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini, ateş vasıtalarıyla 137, uçaklar ve silahlı insansız hava aracıyla da 8 DEAŞ hedefinin ise imha edildiğini bildirdi.

16 yaşındaki Berkan'ı hayattan kopardılar
İstanbul Silivri'deki bir işletmenin sahibi olan Murat K. evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda iş adamı yaralanırken, evinin yakındaki marketten alışveriş yapmaya giden 16 yaşındaki genç kurşunların hedefi oldu. Yaralı olarak markete sığınan genç kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

Kocasına kızdı, öfkesini arabadan çıkardı
Adana'da eşiyle tartışan bir kadın, öfkesini kocasının otomobilinden çıkardı. Kilit parke taşıyla araca dakikalarca zarar veren kadın, saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kıvırcık Ali unutulmadı
Trafik kazasında hayatını kaybeden Kıvırcık Ali unutulmadı. İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin düzenlediği anma programına, Kıvırcık Ali olarak bilinen Ali Özütemiz'in 30'a yakın sanatçı dostu da katıldı. Programın sürpriziyse Kıvırcık Ali'nin çocukları Ali ve Ecem Özütemiz'in sahne almasıydı.

Meksika sınırına Türk projesi
Amerika'nın seçilmiş Başkanı Donald Trump'ın Meksika sınırına duvar öreceğini söylemesinin üzerine düzenlenen yarışmalara Türkiye'den de katılım oldu. Türk mimar kardeşler Sunay ve Günay Erdem, duvar projesini kıtayı bölen bir bant olarak dünyanın en uzun parkı şeklinde tasarladı.

İtalya sallanmaya devam ediyor
İtalya, bir saat içinde büyüklüğü 5.3 ila 5.5 arasında değişen 3 depremle sarsıldı.

Yerleri süpüren köpek şaşırtıyor
Samsun'da bir esnafın 'Dost' ismini verdiği Alman kurdu cinsi köpeği, süpürgeyle yerleri süpürüp sahibine yardımcı oluyor.

Şehre inen yaban domuzlarını elleriyle besledi
Tunceli'de yiyecek bulamayan yaban domuzları şehir merkezine indi. Daha da ilginci, domuzları bir vatandaş elleriyle besledi. O anlarsa kameralara yansıdı.

Trabzonspor işi zora soktu
Ziraat Türkiye Kupası H Grubu 5. hafta maçında Gümüşhanespor ile Trabzonspor karşılaştı. Müsabaka golsüz beraberlikle sonuçlandı.

Ekonomi Vitrini
BİST % 0,43 yükselerek 82.715, Dolar % 0,76 yükselerek 3,7862, Euro % 0,42 yükselerek 4,0406, Altın % 0,42 yükselerek 147,52, Petrol % 2,22 azalarak 54,23, Bono sabit değerde kalarak 11,37'den işlem gördü. 

Yarın Yurtta hava nasıl olacak?
19 Ocak 2017 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 5, İstanbul'da 8, İzmir'de 15 ve Antalya'da 17 derece olacak. 
OGÜNhaber