Günün önemli gelişmelerini Haber Turu programımızda vakit kaybetmeden izleyebilirsiniz.

Haber Turu 18 Ocak 2019 Cuma

- Türkiye'ye gelen ABD'li senatör Lindsey Graham, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşme gerçekleştirdi.Graham, görüşmeden önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla da bir araya geldi. Görüşme kapsamında Suriye bağlamındaki son gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı. 

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bulgaristan’a yaptığı resmi ziyaret kapsamında Bulgaristan İçişleri Bakanı Mladen Marinov’la görüştü. Yaklaşık 45 dakika süren ,Türk ve Bulgar heyetlerinin de katıldığı görüşmede, stratejik ortak ve dost iki ülkenin ikili iş birliklerinin aynı şekilde devam edeceğine vurgu yapıldı. 

- CHP’nin 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, "Adana’yı, Mersin’i, Bursa’yı alırsak, Ankara’yı, İstanbul’u alırsak, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi de erkene alınır. O zaman hem Zeydan Başkan Adana’ya Büyükşehir Belediye Başkanı olur, hem ben Cumhurbaşkanı olurum" dedi.

- PKK/KCK’nın talimatlarıyla kitleleri ayakta tutma ve terör örgütü liderine sözde uygulanan tecrit için, açlık grevi protestosu yapanlara yönelik, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla operasyon düzenlendi. İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda, 16 şahıs gözaltına alındı.

- İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 81 ilde okul çevreleri ve servislerine yönelik yapılan denetimlerde 167 servis trafikten men edildi, çeşitli suçlardan aranan 709 şahıs yakalandı.

- TBMM Başkanı Binali Yıldırım 1915 Çanakkale Köprüsü’nün planlandığı tarihten daha önce tamamlanacağını ve 18 Mart 2022’de ulaşıma açılacağını söyledi. 

- Emeklilikte yaşa takılanlar son günlerde Meclisi de ziyaret ederek taleplerini iletiyorlardı. Çalışma ve Aile Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir çalışmamız yok" diye konuştu.

- Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada perakende yasasının güncellenmesinin esnafın korunması ve abartılı fiyat artışlarının önüne geçmek için mecburi olduğunu kaydetti.

- Dün Gelir Vergisi Kanunu ve Sinema Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifleri görüşmelerini tamamlayan TBMM genel kurulu,bugün 2 haftalık tatile girdi. Çalışmalar 5 Şubat Salı günü saat 15.00'te yeniden başlayacak.

- Tüm yurtta 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi sona erdi. Tüm öğrenciler karnelerini aldı ve tatile girmenin sevincini yaşadılar. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tweter hesabından , yarı yıl tatiline giren öğrencilere; yeni hayaller kurun ve yeni yerler görün paylaşımında bulundu.

- 18 Ocak borsa piyasalarına bakalım; BİST % 1.12 artarak 97,903, Dolar % 0,45 artarak 5,3603, Euro % 0,36 artarak 6,1141, Altın 221,65 de sabit kaldı, Petrol % 0,77 artarak 61,65, Bono % 0.93 artarak 18,19'den işlem gördü.

19 Ocak 2019 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 5, İstanbul'da 12, İzmir'de 13, Antalya'da 16 derece olacak.
OGÜNhaber