18 Ocak Cumartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 18 Ocak 2020 Cumartesi

Berlin zirveye hazırlanıyor

Dünya siyasetinde daha fazla rol almak ve sorumluluk üstlenmek isteyen Almanya bir adım attı. Başkent Berlin pazar günü yapılacak konferans için hazırlanıyor. Yapılacak Libya konferansı Almanya’nın dış politikası açısından büyük bir proje ve ülke için de adeta bir sınav olacak. Bu yüzden de dış politika olarak bu konferansa çok zaman ve enerji harcandı.

Başkent’te 2200 gram uyuşturucu ve 45 adet tarihi eser yakalandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Motosikletli Timler Amirliği ekipleri, İl genelinde yaptıkları çalışmalarda 2200 gram uyuşturucu madde ve 45 adet tarihi eser ele geçirdi.

Sabiha Gökçen’in modern uyku kabinleri

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda hizmet vermeye başlayan modern uyku kabinleri vatandaşlardan ilgi görüyor. Saatlik olarak kiralanan kabinler, konforuyla da dikkat çekti.

AVM’deki robot güvenlik personeli ilgi odağı

Güvenlik robotu, İstanbul’da bir Alışveriş merkezinde göreve başladı. Güvenliğin yanı sıra danışmada da görev yapan robot müşterilere mağazalar hakkında bilgi veriyor.Burada aynı zamanda Türkiye’nin ilk robot müzesi de yer alıyor.Birçoğu insan boyutunda olan yüzde yüz yerli üretim robotlar, özellikle çocukların ilgisini çekiyor.

Ayıları kış uykusu tutmadı

Bursa’nın Karacabey ilçesindeki ayı barınağı ile Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvanat Bahçesi’ndeki ayıları kış uykusu tutmadı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle kış uykusuna yatmayan ayılara özel beslenme programları uygulanıyor.

Hava Durumu

19 Ocak 2020 Pazar günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 6, İstanbul 9, İzmir 13, Antalya 16 derece olacak.
OGÜNhaber