18 Şubat 2021 Perşembe Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri....

Haber Turu 18 Şubat 2021 Perşembe

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'dan Kandil mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, tüm İslam aleminin Regaib Kandili’ni tebrik ederek, “Bu geceyi kapsamlı bir tefekküre vesile kılarak ihmallerimiz, ihlallerimiz ve hatalarımızla yüzleşerek kalbimizi her türlü kirden tövbe ile arındırmaya ve kendimizi yenilemeye çalışacağız” dedi.

Üst yargının engellemeye çalıştığı şehir hastaneleri hayat kurtarıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘14 yıllık hayalim’ dediği şehir hastaneleri salgın döneminde çok kritik bir rol üstlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son teknolojik ekipmanlar ve yatak kapasitesiyle ön plana çıkan şehir hastaneleri için “İsraf dedikleri hastaneler 10 binlerce vatandaşımızın hayatının kurtulmasına vesile oldu” dedi.

Aralarında husumet olan 2 kardeş sokak ortasında birbirini bıçakladı
İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde, alacak-verecek davası nedeniyle aralarında husumet olan iki kardeş, sokak ortasında güpegündüz bıçakla birbirine saldırdı. Kavgada yere düşürdüğü ağabeyini defalarca bıçaklayan şahıs vatandaşlar tarafından güçlükle uzaklaştırıldı. Korkunç kavga güvenlik kameralarına saniye saniye yansırken, yaralı ağabey ambulansla hastaneye kaldırıldı. Saldırgan kardeş ise Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İstanbul’da dehşet anları
Kağıthane’de sokak üzerindeki yürüyen çocuklu bir aile buzlanan yolda kayan otomobilin altında kalmaktan kıl payı kurtuldu. Çocuk, sürücünün direksiyonu kırmasıyla santimetre farkla ölümden dönerken, otomobil ise bariyerleri kırarak gecekondunun çatısına uçtu. Facianın eşiğinden dönüldüğü o anlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

İnek hastaneye daldı
Kolombiya’da bir hastanenin bekleme odasına dalan ve paniğe neden olan inek, köşeye sıkıştırdığı 1 kişiyi yaraladı.

Anadolu donuyor
Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle birçok ilde hava sıcaklığı sıfırın altında seyrediyor. Meteoroloji verilerine göre en düşük sıcaklık ise sıfırın altında 17 ile Sivas’ta ölçüldü.

Paramotorla karların üzerinde kayak yaparak evine gidiyor
Bursa’da paramotorla sokakta karların üzerinde kayak yapan İbrahim Dinçer, her yere paramotoruyla kayarak gidiyor.

1915 Çanakkale Köprüsü, tarihi İpek Yolu’nu yeniden canlandıracak
1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında tarihi İpek Yolu’nun yeniden canlanması hedefleniyor. Proje, tarihi İpek Yolu’nu canlandırarak “Bir Kuşak Bir Yol Projesi” kapsamında, Türkiye’nin öncülük ettiği ’Orta Koridor’ girişiminin bir parçası olarak, Pekin’den Londra’ya kesintisiz bir ticaret yolu oluşturma hedefine doğrudan katkı sunacak.

Ekonomi Vitrini
18 Şubat 2021 Perşembe günü borsa piyasaları; BIST %1.34 artarak 1.561, Dolar %0.48 azalarak 6.9328, Euro %0.12 azalarak 8.3814, Altın %0.08 artarak 397.83, Petrol %0.12 artarak 64.42, Bono sabit değerinde kalarak 14.99'dan işlem gördü.

Hava Durumu
19 Şubat 2021 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 1, İstanbul'da 5, İzmir'de 13, Antalya'da 16 derece olacak.
OGÜNhaber