18 Temmuz 2022 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 18 Temmuz 2022 Pazartesi

Kayseri'ye şehit ateşi düştü
Van’ın Çatak ilçesinde yürütülen Eren Abluka-22 Operasyonu’nda görevli Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Bozkurt (43), el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu şehit düştü. Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Milli Savunma Bakanı Akar'dan "dörtlü toplantı" ve "terörle mücadele" açıklaması
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl ve gıda maddelerinin deniz yoluyla emniyetle sevkine ilişkin Türkiye, Rusya ve Ukrayna savunma bakanlıkları askeri heyetleri ile Birleşmiş Milletler heyeti arasındaki toplantının kısa süre içinde yapılmasının planlandığını belirterek, "Tahıl ve gıda maddelerinin taşınması için bir plan üzerinde, genel prensipler üzerinde anlaşmaya varıldı. Bunun somut uygulama planına dönüşmesi için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bu hafta içinde bununla ilgili bir toplantı yapılması muhtemel" dedi.

Zelenskiy, Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı ve Ukrayna Başsavcısını görevden aldı
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Ivan Bakanov ve Ukrayna Başsavcısı Irina Venediktova’yı yayınladığı kararname ile görevden aldığını duyurarak, “Vatana ihanet ve işbirliği faaliyetlerine ilişkin 651 ceza davası kaydedildi” dedi.

Selde hayatını kaybeden gencin ailesi hacdan geldi, cenazesi toprağa verildi
Kastamonu’nun Küre ilçesinde 27 Haziran’da yaşanan sel felaketinde sele kapılarak kaybolan ve cenazesi 11 Temmuz’da Sinop açıklarında bulunan 22 yaşındaki Recep Bakırcı’nın hacdaki ailesinin gelmesi üzerine cenazesi toprağa verildi. Hac vazifesini yerine getirdikleri sırada özel uçak ile Türkiye’ye getirilmeleri teklif edilen ailenin bu teklifi kabul etmedikleri belirtilirken, ölen gencin dedesi de cenaze töreninde arama kurtarma çalışmalarına katılan personelden helallik istedi.

Terörün finans kaynaklarına operasyon: 20 gözaltı
Şırnak’ta İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı birimleri tarafından terörün finans kaynaklarına operasyon düzenlendi. Yapılan Kaçakçılık ve Asayiş operasyonunda uyuşturucu madde ve gümrük kaçağı malzeme ele geçirilirken, 20 kişi gözaltına alındı.

Ekonomi Vitrini
BIST %2.61 artarak 2.445, Dolar %0.63 artarak 17.5087, Euro %1.28 artarak 17.7754, Altın %1.07 artarak 966.07, Petrol %4.17 artarak 105.38, Bono %2.65 azalarak 23.15'den işlem gördü.

Hava Durumu
19 Temmuz 2022 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Bulutlu 27, İzmir ve Antalya Güneşli 38 derece olacak.
OGÜNhaber