19 Ağustos 2020 Çarşamba Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 19 Ağustos 2020 Çarşamba

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan açıklama
MEB Bakanı Ziya Selçuk, "21 Eylül'de ders zili çaldığı zaman bir okulun hangi mekanında ne yapacağız nasıl yapacağız, hangi davranışlar ortaya koyulacak, servis araçları için hangi kurallar geçerli ayrı simülasyonlar yaptık. Bütün okullarımızda "Okulum Temiz" belgesinin alınabilmesi için altyapı hazırlamakta" dedi

Özgür Özel'den Fahrettin Altun'a: 'Atanmışsın ve hadsizsin'
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un, Joe Biden'ın ‘muhalefetle el ele Erdoğan’ı devireceğiz’ sözlerine 'Atanmışsın ve hadsizsin. Millet hem senin hem senin gibi liyakatsizleri atayanın haddini ilk sandıkta bildirecek.' diyerek sert tepki gösterdi.

TikTok: Trump, Oracle'ın Çin merkezli uygulamanın ABD ayağını satın almasına sıcak bakıyor
ABD Başkanı Donald Trump, Çin merkezli sosyal medya uygulaması TikTok'un ABD'deki operasyonlarının, dünyanın en büyük ikinci yazılım şirketi Oracle tarafından satın alınmasına sıcak baktığını açıkladı.

Almanya’dan Covid-19 aşısıyla ilgili net tarih
Dünya çapında 784 binden fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüsüyle mücadelede en etkili mücadeleyi veren Almanya'dan flaş bir açıklama geldi... Almanya yetkililer corona virüsü aşısının geleceği tarihi öngörerek önümüzdeki yılın başını işaret ettiler.

İstanbul'da DHKP-C operasyonu
İstanbul'da DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonda eylem hazırlığında olan ve örgüt üyelerine patlayıcı madde ile silah temin eden 2 şüpheli yakalandı. Beylikdüzü'ndeki bir işyerinin deposunda yapılan aramalarda ise 16 el bombası ile silah ve mermiler ele geçirildi.

Mali'de askeri darbe devlet başkanının istifasıyla sonuçlandı
Batı Afrika ülkesi Mali'de yapılan darbenin ardından Devlet Başkanı İbrahim Boubacar Keita görevinden istifa ettiğini duyurdu. Mali ordusu halka demokratik seçimlerin yapılması sözü verdi.

Japonya'da ölü sayısı 79'a çıktı!
Japonya’nın başkenti Tokyo’da yüksek sıcaklıklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 79'a çıktı. Sıcaklığın 32-37 derece arasında seyrettiği ülkede ağustos ayı içinde 2 bin 576 kişi ambulansla hastanelere kaldırıldı

Portekiz Cumhurbaşkanı 2 kadını kurtardı!
Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa, Alvagre bölgesindeki bir sahilde kanoları alabora olunca boğulma tehlikesi geçiren 2 kadının kurtarılmasına yardım etti. Marcelo Rebelo de Sousa, kadınların akıntıya kapıldığını ve çok su yuttuklarını söyledi

Uzman Çavuş Musa Orhan'a tutuklama kararı
Batman'da 18 yaşındaki İpek Er'i ölüme sürüklemekle suçlanan Uzman Çavuş Musa Orhan'a ilişkin iddianameyi kabul eden Siirt Ağır Ceza Mahkemesi tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Orhan'ın kısa süre içinde teslim olacağı öğrenildi. Siirt’te görev yapan Orhan, olay ile ilgili bir süre önce açığa alınmıştı.

Coronadan hayatını kaybeden başkan son yolculuğuna uğurlandı
Konya'da koronavirüsü tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz son yolculuğuna uğurlandı.

19 Ağustos 2020 Çarşamba günü borsa piyasaları, BIST %1.13 artarak 1.105, Dolar %0.10 azalarak 7.3655, Euro %0.15 azalarak 8.7921, Altın %0.90 azalarak 470.14, Petrol %0.81 azalarak 45.09, Bono %0.15 azalarak 13.23'den işlem gördü.

20 Ağustos 2020 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 30, İstanbul'da 29, İzmir'de 32, Antalya'da 33 derece olacak.
OGÜNhaber