19 Aralık 2022 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 19 Aralık 2022 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne İslami ne insanı olarak kabul edilemez
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'ye tepki göstererek, "Kandilin hesabını bugüne kadar sordunuz mu. Kandil’de o kız çocuklarımızı kaçıranlar kimler? Sizin dirsek dirseğe yürüdüğünüz sizin seçimlere beraber girmeyi düşündüğünüz parti değil mi? " dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca konuşmasında "Türkiye'de kadınların gençlerin çocukların sorunlarıyla ilgili ilgilenenlerin asıl üzerinden durmaları gereken mesele evlatlarımızı tehdit eden sapkın akımlardır. LGBT denilen olay bizim kitabımızda yoktur" ifadelerinin kullandı.

TBMM Başkanı Şentop, Bulgaristanlı mevkidaşı Raşidov ile görüştü
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Bulgaristan Meclis Başkanı Vejdi Raşidov ile görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, "Ekonomi ve ticaret başta olmak üzere; sanayi, turizm, eğitim, kültür ve diğer birçok alanda, iş birliğini geliştirilebileceğimiz yüksek bir potansiyel bulunmaktadır. Öte yandan, sahip olduğumuz komşuluk ilişkilerimizde, halklarımız arasında giderek artan yakınlık da önemli bir rol oynamaktadır" dedi.

Diyarbakır’daki terör saldırısında gözaltı sayısı 17'ye yükseldi
Diyarbakır'da çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında düzenlenen, 8'i polis memuru 9 kişinin yaralandığı terör saldırısında gözaltı sayısı 5’ten 17’ye yükseldi.

Eğlence mekanlarının çatışmasında 14 şüpheli adliyeye sevk edildi
Sakarya’da iki alkollü eğlence mekanı sahipleri ve çalışanları arasında çıkan 1 kişinin ölümü, 6 kişinin de yaralanması ile neticelenen silahlı çatışmada gözaltına alınan 20 şüpheliden 14’ü adliyeye sevk edildi. Müşteri mevzusu sebebi ile çıktığı iddia edilen çatışma sonrasında polis ekipleri mekanda 30’a yakın kovan buldu.

Malatya’da 22 yazlığı soyan hırsızlar yakalandı
Malatya’da girdikleri 22 ayrı yazlıkta çok sayıda eşya çalan iki zanlı, jandarmanın düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Zanlılar işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %2.91 artarak 5.366, Dolar %0.01 azalarak 18.6508, Euro %0.17 artarak 19.7985, Altın %0.04 azalarak 1.074.45, Petrol %1.48 artarak 80.21, Bono %1.87 azalarak 8.94'den işlem gördü.

Hava Durumu
20 Aralık 2022 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 3, İstanbul Bulutlu 10, İzmir ve Antalya Bulutlu 12 derece olacak.
OGÜNhaber