19 Ekim 2019 Cumartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri HaberTuru programımızda.

Haber Turu 19 Ekim 2019 Cumartesi

Barış Pınarı Harekatı ekonomiye olumlu yansıdı

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütüne ağır darbe indiren Türkiye ABD ile müzakerelerde istediği sonuca ulaştı.Sahada kazanılan başarı, diplomatik başarıyla taçlandı.Suriye’de ‘güvenli bölge’ oluşturulması konusunda ABD ile varılan anlaşma piyasalara pozitif yansıdı.Dolar 5.75 seviyelerine kadar gerilerken, Borsa da yüzde 3.71 yükseliş kaydetti.

Avcılar’daki caminin ikiz minaresinin yıkım işlemleri tamamlandı

Silivri açıklarındaki 5.8’lik depremin ardından minaresi yıkılan caminin ikiz minaresinin de bugün yıkım işlemleri tamamlandı. Ekiplerin dev demir makas ile minarenin betonlarını kesme anları drone ile havadan görüntülendi.

Trabzon’a inen yabancı uçak sayısında artış

Bu yılın 9 aylık döneminde çoğunluğu Körfez ülkeleri olmak üzere yabancı ülkelerden toplam bin 483 uçak Trabzon’a iniş yaparken, en fazla uçak Suudi Arabistan’dan geldi. Geçen yıl bin 163 yabancı uçak Trabzon’a iniş yaparken, bu yılın 9 aylık dönemindeki bu rakamların üzerlerine ulaşıldı.

Türk eğitim gönüllüleri Afrika’da

Türkiye’den Afrika’ya giden Türk eğitim gönüllüleri, Tanzanya’nın Zanzibar adasında iyi eğitimden yoksun kalan çocukların gelecekte başarılı bireyler olmaları için, birçok branşta eğitim veriyor.

İzmir’de art arda köpek balığı heyecanı

İzmir’in Menderes ilçesinde balık tutmak için sandalla denize açılan bir ailenin oltasına iki adet köpek balığı takıldı.

Ülkemizi hamsi tanıtıyor

Havaların soğuması, Karadeniz’de hamsi bolluğu yaşanmasına neden oldu. Bu durum hamsi fiyatlarına düşmesi ve balığın tadının güzel olmasına neden oldu. Hamsideki fiyat ve tat farkı sadece ülkemizdeki vatandaşları mutlu etmiyor, yabancı ülkelerdeki insanlarında dikkatini çekiyor. Hamsinin methini duyan turistlerde Karadeniz’e gelip yerinde hamsi balığı yemek istiyor.

Çocukları zararlı oyuncakla oynamasın diye ahşap oyuncak atölyesi kurdular

Ankara’da çocuklarının zararlı oyuncaklarla oynamasını istemeyen Musa ve Nilgün Ünlü çifti, kurdukları atölyede çocukları için ahşap oyuncaklar üretiyor. Çocuklarının oyuncak çizimlerini sağlıklı ahşap oyuncaklara dönüştüren anne baba, bu duyarlılıklarını diğer ailelere de aşılıyor.

Sonbahar huzursuzluğuna karşı “Terapi Çayı”

Sonbaharın gelmesiyle birlikte artan huzursuzluk durumu ve buna bağlı olarak gelişen metabolizma zayıflığına karşı ‘Terapi çayı’ oluşturduğu doğal etkisiyle vücutta dinginlik sağlıyor.

Asma bağ yaprağından tatlı

Tokat’ın yöresel lezzetleri arasında ön sıralarda yer alan asma bağ yaprağının tatlısı yapıldı.

Canca Kalesi’nin surları ortaya çıkarılıyor

Doğu Karadeniz bölgesinde doğa, tarih ve kültür turizminin önemli duraklarından birisi olan Gümüşhane’de kenti kuşbakışı izleyen Canca Kalesinde restorasyon ve restitüsyon çalışmaları devam ediyor.

Hava durumu 

20 Ekim 2019 Pazar günü en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 21, İstanbul 22, İzmir 26, Antalya 29 derece olacak.
OGÜNhaber