WebTV - 19 Şubat 2017 Pazar, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 19 Şubat 2017 Pazar

Bu ithamı yöneltenlerin dikili tek ağacı yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne istediniz de yapamadınız” eleştirilerine ilişkin, “Dikkat edin, bu ithamı bize yöneltenlerin, hayatları boyunca ülke için dikili ağaçları, hayırlı hizmetleri yok. Biz 14 yıldır ülkeyi yönetirken, sistemin bize sağladığı kolaylıkta değil, şahsi kabiliyetimizle bunu başardık” dedi.

Başbakan Yıldırım, 'Burada iki tane Merkel mi var?'
Başbakan Binali Yıldırım, yeni sistemle tek adamlık getirileceği yönündeki iddialara yanıt verdi.

Muhalefet sandığın rengini gördüğü için...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Muhalefet sandığın rengini gördüğü için yalan yanlış bilgilerle insanımızın kafasını karıştırmaya çalışıyor” dedi.

Yıldırım-Barzani görüşmesinde neler konuşuldu ?
Almanya'da bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile bir araya geldi. Münih'teki görüşmede bölgedeki gelişmeler ve terörle mücadele konuları ele alındı.

Fırat Kalkanı Harekatında 180'inci gün
Fırat Kalkanı Harekatının 180'inci gününde icra edilen topçu atışları ve hava harekatı sonucu toplam 12 DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Yurt genelinde operasyon: Bin 873 kişi yakalandı
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), aranan şahısların yakalanması ve adalete teslim edilmelerini sağlamak amacıyla ülke genelinde eş zamanlı operasyon düzenlendiğini, operasyonda aranan bin 803 kişinin yakalandığını açıkladı.

Kuzey Irak'a hava harekatı: 8 terörist öldürüldü
Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları, bugün 11.26-12.51 saatleri arasında Irak'ın kuzeyindeki Avaşin, Basyan ve Zap bölgelerine hava harekatı düzenledi. Harekatta 8 PKK'lı terörist öldürüldü.

İstanbul'daki dev operasyon kamerada
İstanbul Gaziosmanpaşa'da uyuşturucu satıcılarına yönelik havadan ve karadan yürütülen operasyonlar kameralara yansıdı. Operasyon kapsamında çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirilirken, yakalanan 62 kişi tutuklandı.

Tam 49 kişi !
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçiş yapmak isteyen 49 mülteci yakalandı.

Dalgın çocuk raylara düştü
Rusya'da metro istasyonunda yürekleri ağızlara getiren bir kaza yaşandı.

Yunustan kaçan balıklar limana sığınınca..
Amasra'da Karadeniz açıklarında yunusların kovaladığı kefal sürüsü limana sığındı. Bu durum ise balıkçılara yaradı.

Bu da ev tarhanasının festivali
İstanbul Gaziosmanpaşa'da düzenlenen Yöresel Ev Tarhanası Festivalinde yaklaşık 3 bin kişilik çorba vatandaşlara ikram edildi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Usta'nın da çorba kazanın başına geçerek vatandaşlara çorba dağıttığı festivalde vatandaşlar geleneksel ev tarhanası içmenin keyfini yaşadı.

İzmit Körfezi kuş cenneti haline geliyor
Kocaeli'de yapılan devasal arıtma tesisleriyle her geçen gün daha da temiz hale gelen Körfez, göç eden binlerce su kuşunun uğrak yeri haline geldi.

Bu yolda kaza 'geliyorum' diyor
Trabzon'un Yomra ilçesine bağlı Sancak Mahallesinde aynı noktada art arda yaşanan kazalar herkesi tedirgin ediyor.

55 ilden gelen gençler Diyarbakır'a hayran kaldı
Türkiye Gençlik Konseyi öncülüğünde Türkiye'nin 55 ilinden gençler, Diyarbakır'a geldi. Bölgeye ön yargılı bakıldığını belirten gençler, kente gelenlerin buradaki ortamı gördükten sonra gitmek istemeyeceğini belirtti.

Develeri ayırmak kolay olmadı
Ege'nin kültür sembollerinden birisi olan deve güreşlerinde, güreşen develeri onlarca kişi birbirinden zor ayırdı.

Fener yine tekledi: Tribünler 'istifa' istedi
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında evinde Kasımpaşa'yla golsüz berabere kaldı. Özellikle maçın son kısmında Fenerbahçe taraftarları, oyunculara tepki gösterirken, “yönetim istifa” tezahüratı yaptı.

Zirvede tek başına!
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Vodafone Arena'da karşılaştığı Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup etti.

Yarın Yurtta hava nasıl olacak?
20 Şubat 2017 Pazartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul'da 11, İzmir'de 15, Antalya'da 17 derece olacak. 
OGÜNhaber