19 Şubat 2020 Çarşamba Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 19 Şubat 2020 Çarşamba

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Erdoğan'ın gündeminde FETÖ ve Gezi Parkı vardı.

- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gündeminin ilk sıralarında Suriye ve İdlib vardı.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer Belediyesi ziyareti sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. İmamoğlu, Resmi Gazete’de yayınlanan ve UKOME’ye bazı bakanlıklardan temsilcilerin katılımına olanak sağlayan düzenlemeyle ilgili soruya ise sert bir dille yanıt verdi.

- Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in MHP hakkındaki açıklamalarına Genel Sekreter İsmet Büyükataman’dan çok sert tepki geldi. Büyükataman, Perinçek için ‘Aşısı bir türlü bulunamayan mikrop’ dedi.

- Gezi Davası'nda beraat eden, tahliye sonrası 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili başka bir soruşturmadan gözaltına alınan Osman Kavala, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Sorgusu süren Kavala'nın bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

- İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye, Rusya ve İran arasında üçlü bir zirvenin olacağını belirten Zarif, ”Yakın zamanda Astana zirvesi düzenlenecek” dedi.

- Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, İtalya'da düzenlenen Bakanlar Toplantısı'ndan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şoygu, ABD'nin Suriye'deki petrol sahalarını kontrol altında tutarak yağmaladığını iddia etti.

-  Diyarbakır’da hızla ilerleyen bir araç, caddenin karşısına geçmeye çalışan kadına çarptı. Çarpmanın etkisiyle havada takla atan talihsiz kadın, aynı aracın arka camından içeri girdi.

- Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan Hatice K.'nın ilkokul 2’inci sınıf öğrencilerine tokat atarken çekilen görüntüleri tepki çekti. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından öğretmenin okulla ilişkisinin kesildiği öğrenildi.

- İstanbul’un çeşitli noktalarında gerçekleştirilen düğün konvoylarında şoke eden görüntüler kaydedildi. Konvoy halinde trafiğe çıkan lüks otomobilli magandalar tüneli trafiğe kapattı. Damat, arkadaşlarının kestiği yolda göbek atıp oynarken, diğer bir konvoyda ise bir maganda otomobiliyle gelin ve damadın etrafında “drift” yaptı. O anları kaydedip bir de sosyal medyada paylaştılar.

- Suriye'de Esed rejimi ve Rus savaş uçaklarının İdlib'e hava saldırısı düzenledi. 3 sivil hayatını kaybederken 9 kişi de yaralandı.

- Çin'de koronavirüs salgını durdurulamıyor. Ölü sayısı 2 bin 6 'ya yükseldi. Tespit edilen vaka sayısının ise 74 bin 185'e çıktığı açıklandı.

- Avustralya'da içerisinde ikişer kişinin bulunduğu iki küçük uçak havada çarpıştı. Olayda 4 kişi can verdi, çarpışma nedeni ise henüz bilinmiyor.

-  Ankara'da, sokakta yaşayan ve sosyal medyada paylaşılan videosunda 'Benim de bir yerde hayatım değişecek' diyen Hasan Maden'in hayatı değişti.

- 19 Şubat 2020 Çarşamba günü borsa piyasalarına göz atalım; 1BİST %0.76 azalarak 118.664, Dolar %0.20 artarak 6.0792, Euro %0.15 artarak 6.5607, Altın %0.67 artarak 314.82, Petrol %1.39 artarak 58.55, Bono %1.87 azalarak 11.05'den işlem gördü.

- 20 Şubat 2020 Perşembe günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 9, İstanbul 11, İzmir 15, Antalya 18, Edirne 10, Bursa 14, Kastamonu 10, Sivas 4, Trabzon 10, Erzurum 3, Van 5, Diyarbakır 16, Hatay 16, derece olacak.

 

OGÜNhaber