19 Temmuz 2019 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 19 Temmuz 2019 Cuma

-Düzce’de yaşanan sel ve heyelanlara ilişkin gelişmeleri yakından takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Düzce Valisi Zülkif Dağlı’dan arama ve kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.Bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaraların sarılması için tüm imkanların seferber edileceğini bildirdi.

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gana Devlet Başkanı Nana Akufo-Addo ile birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Görüşmelerde, ikili ilişkiler ele alınarak, bölgesel konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

-İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yüzde 90’a yakın yönetimi kurulu başkanı ve vekilleri istifa etti” dedi.Fransa Büyükelçisi Charles Fries ile İspanya Büyükelçisi Juan Gonzalez-Barba, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tebrik ziyaretlerinde bulundu. Fransız ve İspanyol diplomatları ayrı ayrı kabul eden İmamoğlu, ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

-İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Arakçi, Trump'ın söz konusu açıklamasına ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Arakçi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Hürmüz Boğazı'nda ya da başka bir yerde hiçbir İHA kaybetmedik. USS Boxer'ın kendi İHA'sını yanlışlıkla düşürmüş olabileceğinden endişeliyim." 

-Erbil Emniyet Müdürlüğünce, Türk Başkonsolosluk görevlisinin şehit edildiği saldırıyı düzenleyenlerden biri olarak açıklanan Mazlum Dağ'ın 13 kardeşinden birinin HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ olduğu öğrenildi.

-Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve aranan 12 hükümlü yakalandı. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY davaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve yakalama kararı bulunan hükümlülere yönelik çalışma başlattı.Belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda, aralarında meslekten ihraç edilen doktor, akademisyen, vergi dairesi müdür yardımcısı, polis ve öğretmenlerin de bulunduğu 12 hükümlü yakalandı.

-İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır-Lice ilçesi kırsalında gerçekleştirilen hava destekli operasyonda, 5 teröristin silahları ile birlikte etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İç güvenlik operasyonları kapsamında; Diyarbakır-Lice ilçesi kırsalında, İl Jandarma Komutanlığı'nca bugün gerçekleştirilen hava destekli operasyonda, 5 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir" denildi.

-Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada, Düzce'nin Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım ile Uğurlu köyü arasında dere yatağında bir kişinin cesedinin bulunduğu belirtildi.Bir kadına ait olduğu öğrenilen cesedin sağlık ekiplerine teslim edildiği bildirildi.

-Times gazetesine konuşan üst düzey Amerikalı yetkililer, S-400 krizi nedeniyle ABD'nin Türkiye'yi F-35 programından çıkarmasının doğru bir karar olduğunu ancak yaşanan krizin NATO için ciddi bir sorun olduğunu söyledi.Eski ABD Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Jack Keane, “NATO’nun on yıllar boyunca böyle bir kriz yaşamadığını” söylerken eski ABD Ankara Büyükelçisi Eric Edelman da “ABD ile Türkiye arasındaki kriz derin ve uzun sürebilir” diyor.

-ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'yle ilgili yaptığı açıklamada, ''S-400 konusunda Türkiye'ye şu anda yaptırım uygulamayı düşünmüyorum.'' ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra yeni bir açıklama yapan Trump, "Ne yapabileceğimize bakıyoruz. Henüz kararımızı açıklamadık" dedi

-19 Temmuz 2019 cuma günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.98 artarak 102.564, Dolar % 0.61 artarak 5.6504, Euro % 0.06 artarak 6.3421,  Altın % 0.17 artarak 260.82, Petrol % 1,13 artarak 62.63, Bono% 0.68 azalarak 17,64 den işlem gördü.  

-20 Temmuz 2019 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 28 İstanbul'da 29, İzmir'de 33, Antalya'da 32 derece olacak.
OGÜNhaber