2 Ağustos 2019 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 2 Ağustos 2019 Cuma

- Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD’den bir heyetin Suriye’de sınır boyunca güvenli bölge kurulmasını görüşmek üzere gelecek hafta Türkiye’yi ziyaret edeceğini söyledi.Aksoy, düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili; “Mutabakat sağlamış değiliz ve beklentilerimiz karşılanmış değil… '' dedi.

- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, havalimanı ve yakın çevresinde özellikle ilkbahar ve sonbahar gibi mevsim geçişlerinde oluşan kötü hava şartları nedeniyle trafik akışında uzun süreli beklemeler, pas geçme ve devamında yaşanan trafiklerin yedek meydana yönlendirilmeleri gibi olumsuzluklar yaşanabildiğini vurguladı.

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Salda Gölü ile alakalı, özel çevre koruma bölgesi ilan ettik 295 kilometrekare alanı. Gölün kıyı kenar çizgisi içerisinde, 500-600 metrelik bantta hiçbir şekilde yapılaşma yapmayacağız, yapılmasına müsade etmeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emeklilere bayram ikramiyelerinin 8 ve 9 Ağustos'ta ödeneceğini bildirdi.

- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Lİderi Devlet Bahçeli'nin "Geri dönün" çağrısına tweter uzerinden  yanıt verdi.Akşener; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı etiketleyerek, "Sn.@RTErdogan, yine ne dedin bu arkadaşa?" dedi. İYİ Parti'den yapılan açıklamada ise, "Bugüne kadar mensuplarına “İllet-Zillet”, adına da “İP” diyen Sayın Bahçeli’nin, her zamanki gibi tavır değiştirerek, bu kez “İYİ Partili kardeşlerim” diyerek hitap etmesi, kafa karışıklığının da bir göstergesidir" denildi. İYİ Parti Grupbaşkanvekili Lütfü Türkkan ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Herkes soruyor ‘neler oluyor’ diye. Kasım’da seçime hazırlanın..!" ifadelerini kullandı.

- İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ’deki istifalarla ilgili olarak "Biz bugün ve pazartesi ekibimizle beraber yolumuza yürüyeceğiz. İSKİ, idare anlamda hiçbir sıkıntısı hiçbir zafiyeti olmaksızın yoluna devam edecek” dedi.

- Varlık barışı uygulaması için başvuru süreci başladı. Yurt dışındaki varlıklar, 31 Aralık 2019 tarihine kadar Türkiye'deki banka veya aracı kurumlara bildirilecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “İETT’de işçi kıyımı yapıldığı” ve “850 İETT şoförünün 31 Ağustos itibariyle sözleşmesinin sonlandırılacağı” iddialarının gerçeği yansıtmadığı açıklamasında bulundu.

- Edremit-Balıkesir Karayolu'nun 22. kesiminde 34 yolcu taşıyan bir yolcu otobüsünde çıkan yangında 5 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı

- ABD, Rusya ile 1987 yılında imzaladığı Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) resmen ayrılıyor. Reuters'ın son dakika haberinde, üst düzey ABD'li yetkililer, anlaşmadan resmi olarak ayrıldıklarını duyurdu.

- ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Irak ve Suriye’de IŞİD tehdidinin devam ettiğini söyledi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Jeffrey,  Türkiye'nin de yoğun bir mücadele gerçekleştirdiği IŞİD'e karşı ABD'nin partnerinin Suriye Demokratik Güçleri olduğunu söyledi. 
 
- Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri  , Suriye sınırında kurulması öngörülen "güvenli bölge" ve Türkiye ve ABD arasındaki görüşmelere ilişkin, ''Ortaya çıkabilecek yeni çatışmaların önlenmesi için tüm tarafları bu konuda anlaşmaya teşvik ediyoruz'' dedi.

- 2 Ağustos 2019 Cuma günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %1.12 azalarak 100.761, Dolar % 0.07 azalarak 5.6005, Euro %0.02 artarak 6.2209,  Altın %0.75 azalarak 258.45, Petrol %2.81 artarak 62.20,  Bono %1.25 artarak 16.18 den işlem gördü.

- 3 Ağustos 2019 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara, İstanbul ve Antalya'da 32 İzmir'de 37, derece olacak.
OGÜNhaber