2 Ağustos 2020 Pazar Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 2 Ağustos 2020 Pazar

Son 24 saatte koronavirüsten 18 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 18 kişinin koronavirüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 5 bin 728’e yükseldiğini açıkladı.

Azerbaycan-Türkiye ortak askeri tatbikatları zırhlı birliklerle devam ediyor
Türkiye ve Azerbaycan’ın gerçekleştirdiği geniş kapsamlı ortak askeri tatbikatlar zırhlı birliklerin katılımıyla devam ediyor.

Manisa’da bir anda başlayan hayvan telefleri korkuttu
Manisa’nın Kula ilçesine bağlı Gökçeören Mahallesi’nde bir anda başlayan büyükbaş ve küçükbaş hayvan ölümleri, vatandaşları tedirgin etti. Kısa sürede artan hayvan ölümleri ile ilgili İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında alınan örnekler laboratuvara gönderildi. Sonuçların önümüzdeki hafta içinde çıkacağı öğrenildi.

Depremden hasar gören bina yıkılırken yan binada çatlak oluştu
Malatya’da Ocak ayında yaşanan depremde hasar gören bir binanın yıkımı sırasında, yan binada çatlak oluşunca yıkım durduruldu.

Ege yangınlarla boğuşuyor
İzmir, Muğla, Aydın ve Manisa’da farklı noktalardan ardı ardına yangın haberleri geldi.

Evinin kapısına astığı yazıyla misafirleri geri çevirdi
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaşayan yaşlı çift korona virüs nedeniyle evinin kapısına yazdığı yazıyla misafirleri geri çevirdi.

Yüksekova’da dolunay kendine hayran bıraktı
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde akşam saatlerinde çıkan dolunay izleyenleri kendine hayran bıraktı.

Güney Kore’de sağanak yağış
Güney Kore’de şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında 6 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin ise kayıp olduğu belirtildi.

Hava Durumu
3 Ağustos 2020 Pazartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul'da 30, İzmir'de 37, Antalya'da 31 derece olacak.
OGÜNhaber