2 Ağustos 2021 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 2 Ağustos 2021 Pazartesi

Türkiye'de son durum
Türkiye'de son 24 saatte 251 bin 224 Kovid-19 testi yapıldı, 20 bin 890 kişinin testi pozitif çıktı, 96 kişi yaşamını yitirdi. Sosyal medya hesabından günlük tabloyu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Vaka sayılarındaki yükselişi durduracak olan bizim göstereceğimiz irade ve tedbirlere uyumdur. Aşı olun, kalabalıklardan uzak durun." ifadelerini kullandı.

Muğla yangını ile ilgili Bakanlardan ortak açıklama
Muğla’da devam eden orman yangınları ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milas’ta yangının ilk çıktığı Beyciler ekip binasında açıklama yaptılar. Bakan Pakdemirli yarın Muğla bölgesinde nem oranının kritik seviyeye yüzde 8’e düşeceğini belirterek, “Şu anda Muğla ve Antalya yangınları devam ediyor. Isparta’da Sütçüler mevkiinde yangın çıktı. Dün akşam saatlerinde buraya bir ziyaretimiz oldu. Ören’deki Termik Santralle ilgili olarak yaptığımız değerlendirmede şu anda rüzgar durumunda bir risk bulunmamaktadır. Şimdilik bir problem gözükmüyor. İlerleyen saatlerde bir değişiklik olursa bir bilgi veririz." açıklamasında bulundu.

Bakan Muş, yangından etkilenen ailelerin borçlarının erteleneceğini ve kira yardımı yapılacağını duyurdu
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 5 ile bağlı bazı mahallelerin yangından dolayı afet bölgesi ilan edildiğini hatırlatarak, “Bu bölgelerde esnaf kredi ödemeleri, vergiler, SGK primleri, Tarım Kredi, Tarım Ziraat borçları ertelenecek ve yangında evi hasar gören vatandaşlarımıza kira yardımı yapılacaktır” dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İnce: Sel felaketinde 900 hayvanın şu ana kadar telef olduğu tespit edildi
İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Van’da meydana gelen sel felaketi incelemelerinin ardından açılamalarda bulunarak, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce sel felaketinde şu anada kadar 900 hayvanın telef olduğunu, 32 evin ise kullanılmaz halde olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Manavagat'ta orman yangını 6'ncı gününde devam ediyor
Antalya’nın Manavgat ilçesinde 6 gün önce çıkan orman yangını devam ediyor. Yangına havadan ve karadan müdahale devam ederken, bu kez alevler Gündoğmuş ilçesi Senir Mahallesi yakınlarından yükseldi. Devam eden yangıdan şu ana kadar ikisi itfaiye eri olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetti.

5 gündür aranan genç kızın cesedi, ormanlık alanda 10 parçaya bölünmüş halde bulundu
Antalya’da 5 gün önce kaybolan 21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu, ormanlık alanda toprağa 10 parça halinde gömülmüş olarak bulundu. Olaya ilişkin gözaltına alınan 48 yaşındaki şüpheli Mustafa Murat Ayhan, sorgusunda genç kızı boğduktan sonra banyoda parçalara böldüğünü, ardından bavullara koyup ormanlık alanda gömdüğünü itiraf etti.

Çin'deki sel felaketinde ölü sayısı 302'ye yükseldi
Çin’in Henan eyaletinde yaklaşık 2 haftadır etkili olan sağanak yağışların yol açtığı sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor. Eyalet yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, bugün itibarıyla can kaybı sayısının 302’ye ulaştığı belirtildi. Açıklamada kayıp olduğu bildirilen 50 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.86 artarak 1.405, Dolar %1.05 azalarak 8.3497, Euro %1.05 azalarak 9.9313, Altın %1.29 azalarak 485.91, Petrol %0.88 azalarak 74.75, Bono %0.75 azalarak 18.59'dan işlem gördü.

Hava Durumu
3 Ağustos 2021 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Güneşli 37, İzmir Güneşli 40, Antalya Güneşli 43 derece olacak.
OGÜNhaber