WebTV - 2 Şubat 2017 Perşembe, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 2 Şubat 2017 Perşembe

Kampanyayı başlattı, 'Komşunu al gel'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik olarak ‘Komşunu al gel' kampanyasını başlatıyoruz. Türkiye, yurt dışındaki vatandaşlarımızın çevrelerindeki herkese, 'Türkiye, dünyanın en misafirperver ülkesidir, tatil için siz de gelin' demelerini sağlayacak güzelliklere ziyadesiyle sahiptir' dedi.

Merkel 'İslamist terör' deyince Erdoğan'dan tepki gördü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortak basın açıklamasında 'İslamist terör' ifadesini kullanan Almanya Başbakanı Angela Merkel'i uyardı ve bu ifadeye tepki gösterdi.

25 ilde dev FETÖ operasyonu, 177 gözaltı kararı
Ankara merkezli 25 ilde düzenlenen FETÖ operasyonu kapsamında 177 polis hakkında gözaltı kararı verildi.

51 DEAŞ'lı terörist etkisiz hale getirildi
Fırat Kalkanı Harekatının 163'üncü gününde 85 DEAş hedefi Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklarla vuruldu. Hava harekatı ve gün içinde yaşanan çatışmalarda 51 DEAŞ'lı terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

22 polis tutuklandı
Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 36 emniyet personelinden 22'si tutuklandı.

Kilis'te çifte motosiklet kazası
Kilis'te otomobiller ile motosikletlerin çarpışması, saniye saniye MOBESE kameralarına yansıdı.

Zebra bakıcısına böyle saldırdı
Çin'de bir hayvanat bahçesinde dehşet dolu anlar yaşandı.

Hülya Sancaklı son yolculuğuna uğurlandı
MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın hayatını kaybeden eşi Hülya Sancaklı, son yolculuğuna uğurlandı. Saffet Sancaklı cenaze sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Üçüz kardeşler askere böyle uğurlandı
Muğla'nın Menteşe ilçesi Ortaköy Mahallesinde üçüz kardeşler için Muğla İl Jandarma Komutanlığının da katkıları ile bir uğurlama programı yapıldı.

Nohut fiyatındaki artış leblebiyi de etkiledi
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki leblebi üreticileri, ham madde nohudun fiyatındaki artışının ardından leblebinin kilogram fiyatının da yüzde 30 oranından arttığını ifade etti.

Tam 40 yıldır yapıyor, Lakabı 'bisiklet doktoru'
Antakya'da 40 yıl önce çırak olarak başladığı bisiklet tamirciliğini meslek edinen ve 'bisiklet doktoru' olarak anılan Şakir Karagöz, sağlıklı bir yaşam için herkesi çevre dostu bisiklet kullanmaya davet ediyor.

Üniversiteli gençler köy okuluna el attı
Türkiye'nin farklı üniversitelerinde eğitim gören bir grup Siverekli öğrenci, sömestr tatili için geldikleri ilçede köy okulunu boyadı, kırım camları değiştirdi.

Sığındığı köyün maskotu oldu
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde dondurucu soğuk nedeniyle bir köye sığınan kokarca, insanların neşe kaynağı oldu.

Yemeğini açlıktan bitkin düşen köpeğe verdi
Son 60 yılın en soğuk kış günlerinin yaşandığı Samsun'da açlıktan bitkin düşen bir köpeğin görüntüsü yürekleri burktu. Neyse ki zavallı hayvanın imdadına bir iyiliksever koştu.

Dev derbinin hakemi açıklandı
Dev derbinin hakemi belli oldu. Ziraat Türkiye Kupasında Pazar günü oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe maçını Ali Palabıyık yönetecek.

Ekonomi Vitrini
BİST % 0,63 yükselerek 87.394, Dolar % 1,19 azalarak 3,7280, Euro % 0,75 azalarak 4,0339, Altın % 0,20 azalarak 146,38, Petrol % 0,39 azalarak 56,34, Bono % 0,81 azalarak 11,09'dan işlem gördü. 

Yarın Yurtta hava nasıl olacak?
3 Şubat 2017 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 7, İstanbul'da 11, İzmir'de 14 ve Antalya'da 17 derece olacak. 
OGÜNhaber