2 Şubat 2020 Pazar Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 2 Şubat 2020 Pazar

Çin'deki salgında ölü sayısı 304'e yükseldi
Çin’de yeni korona virüsü salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 304’e ulaştı. Çin’in dışında ilk ölümün ise Filipinler’de yaşandığı, 44 yaşındaki bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Dünyayı alarma geçiren Corona virüsünün belirtileri
Kısa sürede tüm dünyaya korku salan corona virüsü başta Çin olmak üzere birçok ülkeye yayılmaya devam ediyor.Virüs etkisini artırırken, hakkında detaylar da merak ediliyor.

Esad rejiminden El Bab'a hava saldırısı
Suriye’de Esad rejimine ait savaş uçakları, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki El Bab ilçesine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 1’i ağır 6 sivil yaralandı.

İstanbul'da okullarda virüslere karşı nano savaş
Ümraniye’de başlatılan dezenfeksiyon uygulaması ile okullar, virüslere karşı nano gümüş teknolojisi ile temizlenmeye başlandı. Bu uygulama ile Ümraniye’de bulunan 100 okul, ikinci dönem başlamadan baştan sona temizlenecek. Okullarda yapılan temizlik çalışmaları drone ile havadan görüntülendi.

Köpeğin fırında ekmek nöbeti
Tunceli’de bir sokak köpeği her gün akşam saatlerinde gittiği fırında karnını doyurması dikkat çekiyor.

Zırhlı Hint Gergedan'ı Samir'in ayak bakımı keyfi
Kocaeli’de 3 binin üzerinde hayvan nüfusuna sahip Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda bulunan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Zırhlı Hint Gergedanı Samir’in ayak tırnakları her hafta bakıcısı tarafından törpüleniyor. Deri ve tırnaklarına düzenli bakım yapılan Samir’in keyifli anları kameralara yansıdı.

Kuş donarak ölse de yaptığı hareket yürekleri ısıttı
Sivas’ta bir şoförün donan kuşu kurtarmak için verdiği mücadele yürekleri ısıttı.

Hava Durumu
3 Şubat 2020 Pazartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 12, İstanbul'da 14, İzmir'de 17, Antalya'da 18 derece olacak.
OGÜNhaber