2 Temmuz 2019 Salı, Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 2 Temmuz 2019 Salı

- G20 Zirvesi ve Japonya'daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki bakanlarla birlikte Çin'e gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Devlet Başkanı ile yapacağı görüşme öncesi Çin'in önde gelen gazetelerinden birinde makale yayınladı ve makalede "Çin ile aynı vizyonu paylaşıyoruz."dedi. Erdoğan, "Savunma sanayinde son yıllarda hayata geçirdikleri özgün projeler ile kendi teknoloji ve üretim güçlerini dünyaya ispatlamış Türkiye ve Çin’in bu alanda da iş birlikleri gerçekleştirebileceğini düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- MHP Lideri Devlet Bahçeli bugün gerçekleştirdiği meclis grubu konuşmasında "Türkiye’nin yeni bir hale değil, yeni bir partiye değil, kararlı ve inançlı yürüyüşünü devam ettirmeye ihtiyacı vardır. Niyet sahipleri bilmiyor ve görmüyorlarsa ikazen kendilerine hatırlatayım; sosyal doku, siyasal bünye yeni bir parti kurulmasına kapalıdır" dedi.

- CHP grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adaleti herkes için istiyoruz, kainat için istiyoruz. Siyasi rakibimi hapse atacağım, dışarda ben konuşacağım. Bu mudur adalet? Gariban hapis yatacak, bu mudur adalet?'diye sordu...''2007’de Ergenekon Balyoz operasyonları başladı. Tamamının yalan olduğu mahkeme kararı ile sabit oldu. 12 yıl sonra ‘pardon’ diyoruz, özür diliyoruz. 12 yılda bu ailelerin çektiği dramın hesabını kim verecek.''  ifadelerini sözlerine ekledi.

- Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şahsına açılan FETÖ soruşturmasının tekrar gündeme gelmesi için, "İfadeye çağırın anlatayım her şeyi, FETÖ'nün siyasi ayağı araştırılsın" dedi. 

- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimin ardından tüm siyasi partilere yapacağını açıkladığı ziyaretlerin ilkini CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yaptı. İmamoğlu, AKP’nin kendisine randevu vermediği, MHP’den henüz dönüş almadıklarını belirterek, “Tekrar düşünmelerini tavsiye ediyorum. Bizim davetimiz hala geçerli ve açık” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurt dışında bulunduğunu hatırlatan İmamoğlu “Kendileri bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı. Randevu talebinde bulunacağım. Ondan sonra kendisi de uygun olursa davet de ederim." diye konuştu.

- Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB),Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki (FSM) çalışma nedeniyle oluşan trafiğe çözüm olarak “Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrasya Tüneli'nde geçiş ücretleri düşürülsün” önerisine yeşil ışık yakmadı. Ulaştırma Bakanlığı “İndirim gündemimizde yok” mesajı verdi.

- Sağlık Bakanlığınca, hastanede doğum sonrası başvuru yapan ailelerin bebeklerinin kimlik kartlarının basılarak evlerine gönderilmesine imkan sağlayan yeni uygulamanın pilot illerde başladığı bildirildi.Uygulama hakkında bilgi veren Koca, "Ankara, İstanbul, Rize veKırıkkale'de pilot olarak başlayan uygulama ile hastanede doğum sonrası başvuru yapan ailelerin bebeklerinin kimlik kartları basılarak evlerine gönderiliyor." ifadelerini kullandı.

- Bugün sabah saatlerinden itibaren İzmir, Kocaeli, Konya ve son olarak İstanbul'dan peş peşe operasyon haberleri geldi. FETÖ soruşturmaları kapsamında aralarında aktif görevdeki askerlerin de bulunduğu toplam 137 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

- İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, vatandaşların hayatını tehlikeye atacak sahte içki üreticilerine yönelik operasyon düzenledi. Merkez Seyhan ilçesine bağlı Hadırlı Mahallesi'nde bir depoya yapılan baskında, bin litresi satışa hazır halde 2 bin litre boğma rakı ele geçirildi.Öte yandan, geçtiğimiz gün Mersin'de de 21 kişi sahte alkol zehirlenmesinden hastaneye kaldırıldı. Metanol zehirlenmesi teşhisi konan vatandaşlardan 5'i hayatını kaybetti.

- İzmir'in Aliağa ilçesinde iskeledeki bir gemide patlamanın ardından yangın çıktı. Gemide çalışan İtalyan vatandaşı Roberto Montegurdia hayatını kaybetti. Patlama ile ilgili açıklama yapan Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, "Patlamanın ardından meydana gelen yangında 1 kişi öldü, 16 kişi yaralandı" dedi.

- Aydın’da hava sıcaklığının artması ile birlikte akrep sokma vakaları da çoğalmaya başladı. Efeler ilçesine bağlı Yukarıkayacık Mahallesi’nde akrebin soktuğu bir kız çocuğu hastaneye kaldırıldı. Zehrin kısa sürede tüm vücuda yayılması üzerine 9 yaşında D.S. yoğun bakım servisine kaldırıldı.

- ABD Başkanı Donald Trump, zenginleştirilmiş uranyum stok limitini aştığını duyuran İran'ın "ateşle oynadığını" savundu.

- 2 Temmuz 1993'te Sivas Madımak Oteli'nde yaşamını yitirenler her yıl olduğu gibi bugün de Türkiye'nin farklı yerlerinde düzenlenen eylem ve etkinliklerle anıldı. 

- 02 Temmuz 2019 Salı günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.55 artarak 100.285, Dolar % 0.66 artarak 5.6820, Euro %0.74 artarak 6.4270, Altın % 1.25 artarak 254.69, Petrol %0.22 azalarak 64.92, Bono sabit değerinde kalarak 19,32 dan işlem gördü.

- 03 Temmuz 2019 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara 33,Antalya 35, İstanbul 32  ve İzmir  32 derece olacak.
OGÜNhaber