2 Temmuz 2020 Perşembe Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 2 Temmuz 2020 Perşembe

- Yeni tip koronavirüs salgını sonrası ilk yurt dışı ziyaretini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya gelecek.

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ortak basın toplantısı düzenledi. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısına yönelik, "Türkiye'de ailelerini ziyaret etmek isteyenler için bu seyahat uyarısı geçerli değildir" dedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da "Almanya'nın seyahat uyarısını gözden geçirmesi gerekiyor. Alman dostlarımız da Türkiye'ye tatile gelmek istiyor" yanıtını verdi.

- ABD Başkanı Donald Trump ile sosyal medya devi Twitter arasındaki çekişme kızışıyor. Twitter son olarak Trump'ın paylaştığı fotoğrafı telif hakkı gerekçesiyle kaldırdı.

- Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye yönelik gelecekteki ilişkileri konusunda “uyumlu bir strateji” izlemeye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

- Türkiye genelinde yaklaşık 153 bin kişiye uygulanacak olan antikor testi çalışmasında 132 bin kişiye ulaşıldı. Çalışmanın şimdiki sonuçlarını paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Mevcut verilerle taşıyıcılık oranı yüzde 0,24; bu testle paralel şekilde ELISA yöntemiyle yapılan antikor taramasında koruyuculuk yüzde 0,81 olarak saptandı." açıklamasını yaptı.

- Hazine Bakanı Berat Albayrak ve ailesi hakkında sosyal medyada hakaret içerikli paylaşımda bulunan iki kişi adliyeye sevk edildi. İfadelerinde pişman olduklarını söyledikleri ve Albayrak ailesinden özür diledikleri belirtildi.

- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Sözleşmesi hakkında, "Nasıl usulünü yerine getirerek imzalanmışsa, usulünü yerine getirerek sözleşmeden çıkılır" dedi. İstanbul Sözleşmesi'nin açılımı, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi olarak geçiyor.

- Sivas katliamına adı karışan Mehmet Toraman'ın torunu AKP eski il genel meclisi üyesi Murat Toraman, Sivaslılara zarar verdiği iddiasıyla “Sivas Katliamı” ifadesini kullananlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

- Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada "Ankara'da vaka sayılarında maalesef artış yaşanmaktadır. Salgının engellenmesi adına her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü benzeri faaliyetler 15 gün süreyle kısıtlanmıştır" denildi. Karar, Baroların yarın gerçekleştireceği Büyük Savunma Mitingi öncesi geldi.

Meksika'da uyuşturucu bağımlılarının rehabilite edildiği merkeze saldıran bir zanlı 24 kişiyi öldürdü 6 kişiyi de yaraladı.

- 2 Temmuz 2020 Perşembe günü borsa piyasaları, BIST %1.20 artarak 116.700, Dolar %0.14 artarak 6.8565, Euro %0.45 artarak 7.7403, Altın %0.22 artarak 390.77, Petrol %0.74 artarak 42.34, Bono sabit değerinde kalarak 9.38'den işlem gördü.

- 3 Temmuz 2020 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 33, İstanbul'da 31, İzmir'de 37, Antalya'da 35 derece olacak.
OGÜNhaber