20 Ekim 2020 Salı Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri....

Haber Turu 20 Ekim 2020 Salı

Erdoğan: Bu sancılı ve imtihanlarla dolu dönemde Müslümanlar olarak birbirimizi daha fazla dinlemeliyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İçinden geçtiğimiz bu sancılı ve imtihanlarla dolu dönemde, Müslümanlar olarak birbirimizi daha fazla dinlememiz, daha sık fikir alışverişinde bulunmamız gerektiğine inanıyorum.' dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Sayın Bahçeli'ye yürekten teşekkür ediyorum
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Askıda ekmek projesi, bizim fakirliğimizi, bu iktidarın bizi getirdiği 18 yılın sonundaki rezilliği bundan daha iyi dünyaya anlatamazsınız. O nedenle Sayın Bahçeli'ye yürekten teşekkür ediyorum.' dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan flaş açıklamalar
TBMM başkanı Mustafa Şentop Azerbaycan Meclisi'nde konuştu. Şentop konuşmasında, "Dağlık Karabağ sorununa 30 yıldır çözüm bulamayan AGİT Minsk grubunun beyin ölümü gerçekleşmiştir." dedi.

Akşener'e Ümit Özdağ'ın açıklamaları soruldu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP ile yakınlaşma iddialarına 'O çok büyük bir yalandır, onu söyleyen yalancıdır' dedi.

Trump'a kötü haber! Biden farklı önde
ABD'de 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde anketler eski Başkan Yardımcısı ve Demokrat başkan adayı Joe Biden'ın, rakibi mevcut Başkan Cumhuriyetçi Donald Trump'a ortalama 8 puan fark atacağını gösteriyor.

Orta Doğu’da bir ilk: Vizeler kalkıyor
İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) karşılıklı olarak vizeleri kaldıracağı iddia edildi... İsrail medyasında yer alan iddia gerçekleşirse, BAE, İsrail ile vizeyi kaldıran ilk Arap ülkesi olacak.

Yunanistan'dan S-300 hamlesi
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri, Girit Meydanı'nda konuşlu S-300 hava ve füze savunma sistemini test etmeye hazırlanıyor.

ABD Yüksek Mahkemesinden oy sayımına ilişkin kritik karar
ABD Yüksek Mahkemesi, Cumhuriyetçi Partinin itirazını reddederek, Pensilvanya eyaletinde, postayla zamanında kullanılmış oyların 6 Kasım'a kadar sayılabilmesine karar verdi.

Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Önümüzdeki kış bir hayli zorlu geçecek
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü, 184 ülkenin Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'na katıldığını duyurdu.

Dünya genelinde Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 40 milyon 657 bini aştı
Dünya genelinde koronavirüs (Kovid-19) salgınında tespit edilen toplam vaka sayısı 40 milyon 657 bini geçti, virüs nedeniyle 1 milyon 123 bin 117 kişi yaşamını yitirdi.

20 Ekim 2020 Salı günü borsa piyasaları, BIST %0.08 artarak 1.206, Dolar %0.29 artarak 7.9061, Euro %0.64 artarak 9.3394, Altın %0.04 artarak 483.353, Petrol %0.07 azalarak 42.59, Bono sabit değerinde kalarak 13.80'den işlem gördü.

21 Ekim 2020 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 20, İstanbul'da 21, İzmir'de 25, Antalya'da 23 derece olacak.
OGÜNhaber