WebTV - 20 Kasım 2018 Salı, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri

Haber Turu 20 Kasım 2018 Salı

Batı'nın Gezi ikiyüzlülüğüne sert tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı vandallığına ilişkin yeni gözaltılara tepki gösteren Batı dünyasına sert sözlerle yüklenerek, “Siz bunları bizim külahımıza anlatın” dedi.

Bahçeli, Veliaht Prens için çember daralmakta
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cemal kaşıkçı cinayetine ilişkin, "Suudi Arabistan yönetiminin, Usame Bin Ladin zihniyetinden ne farkı kalmıştır? Bu ülkeyi El Kaide’den ayıran nedir? Cinayet üssü olarak Türkiye ne hakla kullanılmıştır? Veliaht Prens için çember daralmaktadır" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Gezi Parkı çıkışı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Gezi olaylarından kimse intikam alamaz. Gezi olayları bu ülkenin demokrasi ve özgürlük sesidir” dedi.

Dört ilde Fetö operasyonları, 245 gözaltı kararı
Ankara, İstanbul, Konya ve Tekirdağ’da yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında 245 gözaltı kararı verildi.

İstanbul İtfaiyesi eğitimini hem uzaktan hem sahada alıyor
İstanbul’da her gün onlarca olaya müdahale ederek birçok hayatı kurtaran İstanbul İtfaiyesi ekipleri, klasik sınıf eğitiminin yanı sıra “İtfaiye e-akademi" ile de eğitimlerimi pekiştiriyor.

Paraşütü açılmayan turistin feci ölümü
Portekiz’de paraşütü açılmayan turist yere çakılarak hayatını kaybetti.

Yeni havalimanı dizi ve film seti de olacak
Türkiye’nin gurur projesi İstanbul Havalimanında profesyonel çekimler için ücret tarifesi belli oldu.

SGK borcu olanlara yapılandırma müjdesi
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) hayata geçirilen Uyumlu İşveren Düzenlemesi’yle işverenlerin borçlarında yapılandırılmaya gidildiğini belirterek, “İşverenlerimizin 12 ayı geçmeyen borçlarını uygun koşullarda taksitlendirerek yapılandırıyoruz” dedi.

Kayısı bağlarına sonbahar geldi
Sonbaharın gelmesiyle Iğdır’daki kayısı bağlarında muhteşem görüntüler oluştu.

Ağaçların kesilmemesi şartıyla arazisini bağışlayacak
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yaşayan emekli öğretim üyesi, ağaçlarının kesilmemesi ve alanın park olarak korunması şartıyla arazisini belediyeye bağışlama kararı aldı.

Çukurova Deltası flamingolarla renklendi
Adana’nın Karataş ilçesinde bulunan ve doğal güzelliği ile dikkat çeken Akyatan Lagünü, kış aylarında göçmen kuşlara ev sahipliği yapıyor. Binlerce kilometre uzaklardan gelen on binlerce kuşa ev sahipliği yapan lagünde, flamingoların dansı kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Doğaseverler ve fotoğraf tutkunlarının gözdesi
Türkiye’de doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının en sık ziyaret ettiği mekanlar arasına giren Adana’nın Pozantı ilçesinde bulunan Belemedik Vadisi, sonbahar ve kış mevsiminde de yerli turistlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Ekonomi Vitrini
BİST % 1,94 azalarak 92,739, Dolar % 1,02 yükselerek 5,3709, Euro % 0,67 yükselerek 6,1340, Altın % 1,14 yükselerek 211,61, Petrol % 1,93 azalarak 65,50, Bono % 1,92 yükselerek 20,70'ten işlem gördü.

Yarın kara ve denizlerimizde hava nasıl olacak?
21 Kasım 2018 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 14, İstanbul'da 18, İzmir ve Antalya'da 21 derece olacak.
OGÜNhaber