20 Kasım 2019 Çarşamba Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri HaberTuru programımızda.

Haber Turu 20 Kasım 2019 Çarşamba

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP 133. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu. Seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, 2020'nin faizlerin çok daha düştüğü bir yıl olacağını da söyledi. İzliyoruz.

 

-Zehir saçan 13 termik santrale 2,5 yıl daha baca filtresi takmadan faaliyete devam kararı tartışmalara yol açarken son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu.Erdoğan, termik santrallerdeki baca gazı filtreleme sistemlerinin mutlaka yapılması, aksi takdirde ceza verilmesi ve gerekirse kapatılmasını istedi. 

 

-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yurtiçi terörist sayısı 2016'dan bugüne azalış trendine girmiş, 2 bin 500'lü seviyelerden bu ay itibarıyla 550'li rakamlara gerilemiştir. Örgüte katılım 2014 yılındaki 5 bin 558 seviyesinden her yıl azalarak 2019 itibarıyla 108'e düşmüştür" dedi.

 

-Milli Savunma Bakanlığı  ''Rasulayn’da arama-tarama faaliyetlerine devam eden Komandolarımız, PKK/YPG terör örgütü tarafından silah imalathanesine dönüştürülmüş tek katlı binada toplam 683 adet roket lançeri ve 93 adet EYP kabı ele geçirdi. '' açıklamasında bulundu.

 

-İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretini değerlendiren Akşener, "Koskoca millet arkandayız diyerek seni uğurladı, git milletimize hakaret edenlere gereken dersi ver dedi, sense gittin yine boynumuzu büktün.''dedi.izliyoruz.

 

-31 Mart yerel seçimlerinin ardından 24 belediyesine kayyum atanan HDP, bugün Ankara'da toplandı. Toplantıda, kayyum raporu açıklanırken, bundan sonraki yol haritasıyla ilgili de bir deklarasyon yayınladı. Toplantıda, belediyelerden ve Meclis’ten çekilme konusu masaya yatırılırken, HDP, Meclis'ten çekilmeyeceğini açıkladı.

 

-Ankara'da düzenlenen 'Ankara Ulaşım Çalıştayı' Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın katılımıyla düzenlendi. Ankara'da trafik problemini çözebilmek için özel sektörde mesai saatlerini değiştirmek istediklerini söyleyen Yavaş, "Ankara'da insanlar trafikte uzun zaman kaybediyor. Kamuda yapamasak bile özel sektörde mesai saatlerini değiştirmek istiyoruz" dedi.

 

-Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP Ankara İl Disiplin Kurulu kararıyla partisinden ihraç edildi.

-Türkiye'nin 2018 vergi rekortmenleri belli oldu. Türkiye'nin gelir vergisi rekortmenlerinden ilk ikisi adının açıklanmasını istemedi, 3. sırada Rahmi Koç yer aldı. Kurumlar vergisinde ise ilk sıra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın oldu.

 

-Ankara'da Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in (23),  şüpheli şekilde düşerek ölmesiyle ilgili tutuklu sanıklar Çağatay Aksu (34) ve Berk Akand'ın (33) yargılanmasına devam edildi. Davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, sanıklardan Çağatay Aksu'nun, cinsel saldırı, hürriyeti tahdit ve kasten öldürme suçlarından ağırlaştırılmış müebbet, diğerinin sanık Berk Akad'ın ise cinsel Saldırı, hürriyeti tahdit ve kasten öldürmeye yardım suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmasını talep etti. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, davayı 4 Aralık 2019’a erteledi.

 

-Çiftlik Bank'ın kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın’ın Ukrayna’nın başkenti Kiev’de görüldüğü ve yakalanmak üzere olduğu iddia edildi.Kiev'in işlek noktalarına Aydın'ın afişleri asıldı. Afişlerde Aydın'ı bulana 350 bin dolar ödül konduğu ifadesi de yer alıyor.

 

-Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ve Suriye'yle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Lavrov, "Suriye'nin kuzeyindeki Kürt güçlerinin çekilmesi neredeyse tamamlandı. Ankara bize Suriye'de yeni bir operasyon planlamadıklarını söyledi" dedi.,

 

-Irak askeri istihbarat şefi Korgeneral Saad el Ellak, Türkiye'ye kaçan üst düzey IŞİD üyelerinin 'yeni terör saldırıları hazırlığında olduklarını' söyledi.

 

-Afganistan'da NATO bünyesinde görev yapan ABD birliklerine ait bir helikopterin düşmesi sonucu 2 ABD askeri öldü.

 

-ABD Başkanı Donald Trump'ın en önemli kurmaylarından biri olan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile ilgili flaş bir iddia Washington kulislerinde yankılanıyor... Pompeo'nun gelecek yıl yapılacak seçimlerden önce istifa edeceği ve bu kararın ardında Trump'ın azledilmesiyle ilgili süreç yattığı öne sürülüyor.

 

-Dünyanın birçok yerinde gösterilere katılan, ünlü isimlerin de desteklerini arkasına alan 16 yaşındaki Greta’yla ilgili bir fotoğraf sosyal medyayı birbirine kattı. Washington Üniversitesi arşivinden çıkan fotoğraftaki bir genç kız, Greta’ya olan benzerliğiyle komplo teorisyenlerini harekete geçirdi.Fotoğraf karesinin sol tarafındaki kız çocuğunun Greta olduğunu öne süren bir grup Twitter kullanıcısı, “Greta bir zaman yolcusu. O zamanda yolculuk yapıp bizi gelecek hakkında uyarmak için geldi. Tek açıklama bu” ifadelerini kullandı.

 

20 Kasım 2019 Çarşamba günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.51 artarak 108.079, Dolar %0.04 artarak 5.6993, Euro %0.13 azalarak 6.3041, Altın %0.06 artarak 269.87, Petrol %0.59 artarak 61.27, Bono %1.74 azalarak 11.86 dan işlem gördü.

 

21 Kasım 2019 Perşembe günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 14, İstanbul 21, İzmir  22, Antalya 23, Edirne 17, Bursa 21, Kastamonu 16, Sivas 13, Trabzon 16, Erzurum 9, Van 10, Diyarbakır 18, Hatay 21, derece olacak.

OGÜNhaber