Günün önemli gelişmelerini Haber Turu programımızda vakit kaybetmeden izleyebilirsiniz.

Haber Turu 20 Mart 2019 Çarşamba

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankapark  Açılış Töreni'nde konuştu. "Ankapark aynı zamanda çevre dostu bir projedir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplam maliyeti 1 milyar 396 milyon lirayı bulan Ankara Büyükşehir Belediyemiz yıllık 50 milyon lira kazanç elde edecektir. Ankapark’ın şehrimize çok ciddi katkıları olacaktır"  

- Denizli Acıpayam merkezli 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Ege Bölgesi ile Güney Marmara'daki illerde hissedildi. Depremin ardından bölgede 4,2, 4,5 ve 4,8 büyüklüğünde artçı sarsıntılar oldu.Depremde can kaybı ve yaralı olmadığını belirtildi.Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer ise paniğe neden olan artçılarla sallanmaya devam eden ilçede okulların tatil edildiğini duyurdu.Depremin en fazla hasar verdiği mahallelerden Karahöyük'te camilerden "evlere girilmemesi, elektrik kullanılmaması" konusunda uyarılar yapıldı.

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Denizli'de yaşanan depremin ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, "Depremler, kentsel dönüşümün ülkemiz için en önemli gerçeği olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu depremlerden bugüne kadar 82 bin canımızı kaybettik. Topraklarımızın yüzde 66’sı maalesef deprem bölgelerinde yaşıyor. Bizim yerel yönetimlerle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak önceliğimiz 81 ilde tüm riskli alanlarda bu kentsel dönüşüm sürecini hızlı ve kararlı bir şekilde işletmek." dedi.

- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Perakende sistemiyle ilgili kanun çalışmamız var. Bu taslak çalışmada marketlerin yöresel ürünleri için belli bir yüzdede raf ayrılmasını zorunlu kılacağız." dedi.

- MHP lideri Bahçeli, "Isparta Cumhur İttifakı kapsamında yer almayan illerimizden ama siyasi üslubumuz ittifakın doğasına birebir uygun olacaktır. AK Partili kardeşlerimizle omuz omuza yürüyoruz, Cumhur İttifakı istikbalimizin mimarıdır" dedi.
 
- Akit TV'de yer alan 'kamuoyu Kılıçdaroğlu'nun idamını istiyor' sözlerine Cumhuriyet Halk Partililer'den sert tepki geldi. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "AKit TV'nin ipini elinde tutana sesleniyorum. Biz köklerinde Kuvayı Milliye olan Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Bizi bu tehditler yıldıramaz" derken Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan da, "Alçak! Bunun hesabını yargı önünde vereceksin. Ahlaksız" dedi.

Akit TV muhabiri hakkında "Tehdit suçu"ndan soruşturma başlatıldı.
 
- Bütün dünyayı dehşete düşüren Yeni Zelanda'daki kanlı terör saldırısı sonrasında Ankara - Wellington hattında tansiyon yükseliyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Washington Post'ta yazdığı makalede övdüğü Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, Erdoğan'ın mitinglerinde kullandığı sözler dolayısıyla dışişleri bakanını "sözleri netleştirmek" için göndereceğini duyurdu.

- Şırnak'ın Cudi Dağı bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Cizre Asayiş Komanda Bölük Komutanlığı’nda görevli Jandarma Astsubay Çavuş Burçin Damcı, şehit oldu. Bir asker de yaralandı.Yaralı askerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

- Kazakistan'da Kassym-Jomart Tokayev yemin ederek cumhurbaşkanlığı görevine başladı. Yeni Cumhurbaşkanı Tokayev, ülkenin başkentinin adının Nursultan olarak değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

-  Türkiye'nin ilk yerli ve milli hava savunma sistemi Hisar-A ile füze fırlatma sistemi üzerinden ilk defa dik olarak gerçekleştirilen atış başarıyla sonuçlandı. Akabindeki angajman değişikliğinde de yüzde 100 başarıya ulaşıldı. Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Hisar-A'nın 2021, Hisar-O'nun da 2022 de teslim edilmesini hedeflediklerini söyledi

- THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, THY'nin dünyanın 124 ülkesine hizmet sağlayan hava kargo markası Turkish Cargo, Japonya'da 2019 yılının "Türk Yılı" olarak ilan edilmesi kapsamında "Osmanlı İmparatorluğu ve Lale Kültürü" isimli sergi için; Dolmabahçe ve Topkapı Sarayı'nda bulunan 186 parça eseri, sponsor taşıyıcı olarak Japonya'nın başkenti Tokyo’ya taşıdı.

- 20 Mart Çarşamba günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.64 azalarak 104.186, Dolar %0.03 artarak 5.4776, Euro %0.09 artarak 6.2225, Altın %0.11 azalarak 229.77, Petrol %0.24 azalarak 67.45, Bono %0.48 azalarak  18.55  'den işlem gördü.

- 21 Mart 2019 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 15, İstanbul'da 14, İzmir'de, 20 Antalya'da 22 derece olacak.
OGÜNhaber