20 Şubat 2020 Perşembe Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 20 Şubat 2020 Perşembe

-Bugün yine kalbimize ateş düştü. Milli Savunma bakanlığından yapılan açıklamaya göre; 2 kahraman askerimiz şehit oldu, 5 kahraman askerimizde yaralandı. Milletimizin, tüm Türkiye’nin başı sağolsun. Yaralanan askerlerimize de acil şifalar diliyoruz.

Şüphesiz ki şehitlerimizin kahramanlığı hiçbir zaman unutulmayacak, uğruna can verdikleri bu toprak korunacaktır. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve ülkemize başsağlığı ve sabırlar dileriz. OGÜNHaber


- Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Türkiye-Özbekistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin ilk toplantısının ardından Erdoğan ve Mirziyoyev ortak basın toplantısı için kameraların karşısına geçti.

- Ankara'da dün düzenlenen "Kudüs Davamız" isimli programa AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da katıldı. Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, Kudüs'ün kendileri için sadece siyasi bir konu olmadığını, Kudüs'ün; inancın ve dünyaya bakışın göstergesi olan önemli bir merkez olduğunu söyledi.

- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Türkiye için Değişim Başlıyor' adlı reel sektör buluşmaları çerçevesinde Gaziantep'te iş dünyası ile bir araya geldi.  Albayrak, kriz sevdalılarını hüsrana uğrattıklarını belirterek, “Bizden ekonomiyi durdurmak isteyenlere prim vermemizi kimse beklemesin” dedi.

-  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 bin ek öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. 

- Esnaf ziyareti ve partilileri ile bir araya gelmek için Edirne’ye gelen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin il başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

-  Almanya'nın Hanau kentinde Türklere ait nargile kafeye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölü sayısı 10'a yükselirken en az 5 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği bildirildi.  

- Erzurum’un Aşkale ilçesinde 11 gündür kayıp olan 17 yaşındaki genç kızın cansız bedeni bulundu.

- Sabiha Gökçen Havalimanı'na inişinden sonra duramayarak 5 Şubat günü pistten çıkan ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği uçağın kara kutuları deşifre edildi. Kara kutulardan olumsuz meteorolojik şartlardan, kule ve hatta pist bakım hatalarına kadar bir dizi ihmal çıktı. Sanılanın aksine kara kutu kayıtlarına göre kazada pilot hatasının düşük seviyelerde olduğunun saptandığı öğrenildi.

- Türk Silahlı Kuvvetleri, İdlib'in doğusundaki Serakib hattında Esed rejimi hedeflerini çok namlulu roketatarlar ile vurdu.

- Suriye'nin Türkiye sınırındaki Harem kasabasında bomba yüklü bir araç patladı. Patlama sonucu en az 4 kişinin yaralandığı bildirildi.  

- Avustralya'da bir yolcu treni raydan çıktı. 160 yolcusu bulunan trende 2 kişinin hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğu açıklandı.

- Japonya’da daha önce karantina altına alınan yolcu gemisinden 2 kişinin, korona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Böylece ülkede virüsten ölenlerin sayısı 3'e yükseldi. Ayrıca Çin’de koronavirüs sebebiyle ölenlerin sayısı 2.120’ye çıktı.

- Tekirdağ’ın Süleymanpaşa Belediyesi ülkede birçok belediyeye örnek olacak bir projeye imza attı. Proje kapsamı amacıyla 25 Down sendromlu ve Otizmli çocuklar ile gençler belediyenin çeşitli kademelerinde görev almaya başladı.

- 20 Şubat 2020 Perşembe günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %1.34 azalarak 117.597, Dolar %0.17 artarak 6.0950, Euro %0.09 artarak 6.5835, Altın %0.15 artarak 315.93, Petrol %0.15 azalarak 59.03, Bono %0.54 artarak 11.11'den işlem gördü.

- 21 Şubat 2020 Cuma günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 6, İstanbul 9, İzmir 13, Antalya 14, Edirne 11, Bursa 9, Kastamonu 6, Sivas 4, Trabzon 11, Erzurum 3, Van 5, Diyarbakır 13, Hatay 15, derece olacak.

OGÜNhaber