20 Temmuz 2019 Cumartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 20 Temmuz 2019 Cumartesi

- Barış Harekatı’nın 45’inci yıl dönümünde askeri geçit töreni düzenlendi
KKTC’nin Başkenti Lefkoşa’da 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 45’inci yıl dönümü vesilesiyle Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda tören düzenlendi. 

- Sel sularına kapılan 4’ü çocuk 6 kişiyi arama çalışmaları sürüyor
Düzce’nin Akçakoca, Cumayeri ve Gölyaka ilçelerinde meydana gelen sel felaketinde kaybolan 6 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. 

- Yeni keşif 'Kara Leylek Kanyonu'
Elazığ’da Keban ve Karaya Barajı’nın bağlantısında gözden uzak yaşayan kara leyleklerin bulunduğu kanyon keşfedildi. Vali Çetin Oktay Kaldırım da bölgeyi ziyaret ederek kanyonun ismini ’Kara Leylek’ koydu. Bölgede yaşamlarını devam ettiren bazı karaleylekler ve yavruları görüntülendi.

- Asırlık radyo ve televizyonlar görücüye çıktı
Bursa’da uzun yıllar nostaljik radyo, televizyon ve gramofon tamiri yapan Ahmet Ali Şağın, topladığı yüz yıllık ürünleri sergiledi.

- Balık adamlar su altını, gönüllüler kıyıları temizledi
Kütahya’da çevre temizliğine dikkat çekmek amacı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince Enne Barajı’nda çevre temizliği yapıldı.

- Hava Durumu
21 Temmuz 2019 Pazar günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 29, İstanbul'da 30, İzmir'de 35, Antalya'da 39 derece olacak.
OGÜNhaber