Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 20 Temmuz 2022 Çarşamba

Türkiye-Azerbaycan arasında sosyal hizmetler alanında iş birliği artıyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında iş birliğine ilişkin mutabakat zaptı imzalandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, zaptla birlikte teknik çalışmaların resmiyete dönüştürüldüğünü belirterek, “Çok önemli hizmetler üreteceğimize inanıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Çözüm, Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün tescil edilmesiyle olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC'de katıldığı 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı töreninde çözümün Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün tescil edilmesiyle olacağına işaret ederek, “Müzakerelerde iki devlet nasıl işbirliği yapabileceklerini, eşsiz güzelliklerle dolu bu kıymetli adada yan yana nasıl bir gelecek kuracaklarını birlikte belirlemelidir. Çözümün tek yolu budur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fethiye Gümüşdağ'ın cenazesine katıldı
Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın annesi Fethiye Gümüşdağ son yolculuğuna uğurlandı. Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

İzmir'deki sahte içki operasyonunda 2 tutuklama
İzmir’in 6 ilçesinde merdiven altı diye tabir edilen yerlerde sahte içki imalatı yaparak, sahte bandrol ve etiketlerle içkileri piyasaya sürmek isteyen şebekeye yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 4 kişiden 2'si tutuklandı. 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gaziantep'te 17 yaşındaki genç bir aydır kayıp
Gaziantep'te, çalıştığı iş yerinden 25 Haziran tarihinde haftalığını alarak çıkan 17 yaşındaki Ahmet Kaplan'dan bir aydır haber alınamıyor. Kardeşinden bir aydır hiçbir haber alamadıklarını söyleyen ağabey Müslüm Kaplan, başta anne ve babası olmak üzere ailecek perişan halde olduklarını belirterek kardeşinin bulunması için yardım istedi.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.73 artarak 2.520, Dolar %0.19 artarak 17.5934, Euro %0.16 artarak 17.9971, Altın %0.16 artarak 967.81, Petrol %1.43 azalarak 105.82, Bono %1.20 azalarak 23.05'den işlem gördü.

Hava Durumu
21 Temmuz 2022 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Bulutlu 28, İzmir ve Antalya Bulutlu 33 derece olacak.
OGÜNhaber