21 Ağustos 2019 Çarşamba Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 21 Ağustos 2019 Çarşamba

- İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayıp Seferihisar ve Menderes’e sıçrayan ve 3 gün sürdükten sonra ancak kontrol altına alınabilen orman yangınındaki “THK uçakları” tartışması sürüyor. Yangında uçak kullanılmasıyla ilgili araştırmaları sürdürdüklerini dile getiren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Japon ve Rus menşeili uçak var gelecekle ilgili bunları orman envanterine katmayla ilgili çalışmaya da başladık.Bugün itibarıyla Türkiye’de bize hizmet verecek bir uçak filosu maalesef bulunmuyor.” dedi.

- AK Parti'nin kuruluş yıldönümü etkinliğine isimleri 'yeni parti' kelimeleri ile telaffuz edilen, AK Parti'nin kurucularından 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu davet edilmedi. AKP Sözcüsü Mahir Ünal "Kendilerini aileden görmeyenleri davet etmemiz beklenemez" dedi.

- Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, belediye meclis üyelerine gönderdiği yazıyla belediye meclisinin feshedildiğini bildirdi.

- Sağanak yağışlar İstanbul'u etkisi altına aldı . Kadıköy, Şile, Pendik, Tuzla, Ümraniye ve Sancaktepe bölgelerinde metrekareye ortalama 15 ila 20 kilogram arasında yağış düştüğü belirtildi. Ataşehir'de yoğun yağış nedeniyle su baskınları yaşandı. Taşan suların dolduğu zemin kattaki dairede mahsur kalanlar bahçeye çıkarak, canlarını son anda kurtardı. Fikirtepe metrobüs alt geçidini de su bastı. Ekipler suyu tahliye etmek için çalışmalara başladı.

- Memur ve memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyecek 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde yasal olarak belirlenen müzakere süresi sona erdi. .Hükümet ve memur sendikaları arasında 20 günlük süre zarfında sözleşme konusunda mutabakat sağlanamadı.Sürenin sona ermesi nedeniyle toplu sözleşmeyle ilgili Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvuru süreci başlamış oldu.

- Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde silahlı kavgada ikisi kadın 6 kişi öldü, 9 kişi yaralandı. Olay, dün gece saatlerinde yaşandı. İddiaya göre, eşi ile tartışan kadın babasının evine gitti. Olumsuz yanıt alan koca, yakınlarını da yanına alarak uzun namlulu silahla aileye ateş açtı.

- Türk askeri konvoyuna yönelik saldırıyla bir anda Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi haline gelen İdlib'den kaçışlar sürüyor.İdlib sakinleri, rejim güçleri ve müttefiki Rusya’nın hava saldırılarından kaçıyor. Kent sakinlerinin araçlarına eşyalarını yükleyerek Türkiye’de doğru geldikleri bildirildi.
 
- İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin Başkan Donald Trump yönetimindeki "öngörülemeyen" politikalarına karşılık Tahran'ın "önceden kestirilmeyen bir şekilde" davranabileceğini söyledi.

- Yemen'deki Husiler, Zemar kentinde, ABD'ye ait MQ9 tipi bir insansız hava aracı düşürdüklerini duyurdu.

- Brezilya'da son 3 ayda 4 eyalette 500 milyondan fazla arı öldü. Ölen arıların 300 milyondan fazlası Rio Grande do Sul eyaletindeydi. Araştırmacılar toplu arı ölümlerinin tarım ilacı kullanımından kaynaklandığını söylüyor.

- 21 Ağustos 2019 Çarşamba günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.21 azalarak 95.828, Dolar %0.18 azalarak 5.7155, Euro %0.25 azalarak 6.3489  Altın %0.83 azalarak 275.30, Petrol %1.70 artarak 61.05, Bono %0.49 azalarak 16.18 den işlem gördü.

- 22 Ağustos  2019 Perşembe günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 26, İstanbul 31,İzmir ve Antalya 35 derece olacak. 
OGÜNhaber