21 Aralık 2019 Cumartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 21 Aralık 2019 Cumartesi

-TBMM Genel Kurulu, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2018 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi üzerine yapılacak son görüşmeler için toplandı. 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, AKP ve MHP'nin oylarıyla kabul edildi.

 

-Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Sektör Buluşma Toplantısı’na katıldı. Bayburt’a müjdelerle geldiklerini ifade eden Bakan Pakdemirli, Çoruh Nehri projesi, arazi toplulaştırma çalışmaları, baraj projeleri ile tarım ve hayvancılık destekleri hakkında müjdeler verdi.

 

-AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Tarım ve Orman Bakanlığının üretimde verimliliği ve kaliteyi yükseltmek için meslek yüksek okulu veya üniversite mezunlarının projelerine 100 bin lira hibe desteği vereceğini açıkladı.

- İçişleri Bakanlığınca, Diyarbakır Lice Bölgesinde “Kıran-11 Narko-Terör” Operasyonu başlatıldı. Operasyona, Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 1260 personel katılıyor.

 

-Milli Savunma Bakanlığı terör örgütü PKK/YPG’nin Rasulayn’da Suriyeli vatandaşların evlerinin yakıldığını bildirdi.

 

-Hint Okyanusu'nda seyreden 'İnce Karadeniz' adlı yük gemisinin kaptanı Bora Ekşi, makine yağcısı Ergin A.'nın bıçaklı saldırısına uğradı. Olaya müdahale etmek isteyen mürettebattan iki kişi de saldırganın bıçak darbeleriyle yaralandı. Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen Kaptan Ekşi, gemide hayatını kaybetti.

-Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında gerçekleştirilen operasyonlarda yaklaşık 2 milyon 300 bin lira değerinde 123 bin 610 adet kaçak ilaç ele geçirildi.

 

-Adana’da torbacı diye tabir edilen sokakta uyuşturucu satışı yapanlara yönelik operasyonda gözaltına alınan 21 zanlıdan 16’sı tutuklandı.

 

-Arjantin’de siyasi sığınmacı olarak bulunan Bolivya'nın devrik Devlet Başkanı Evo Morales, aleyhinde çıkarılan tutuklama emrinin ardından bir avukat ekibi kurdu. Bolivya’nın devrik lideri “Tutuklama emrine karşı yasal bir şekilde hareket edeceğiz” açıklaması yaptı.

 

-ABD Başkanı Donald Trump, 738 milyon dolarlık Savunma Harcamaları Yetkilendirme Yasa Tasarısı'nı imzaladı. Torba yasa şeklindeki yasada Türkiye'ye karşı yaptırımları öngören maddeler de yer alıyor.

 

-Irak’ta hükümet karşıtı protestolarda yer alan aktivistlerin silahlı gruplar tarafından öldürülmesine tepki gösteren kalabalık bir grup, siyasi parti binalarını ikinci kez ateşe verdi.

 

-Gemi kaptanlarından birinin manevra yapaya çalışması sonucu, Meksika'nın Cozumel Adası açıklarında iki lüks yolcu gemisi çarpıştı. Kaza sonucu ölen ya da yaralanan olmadığı bildirilirken her iki geminin de tahliye edildiği açıklandı.

 

-Samsun'da yaklaşık 120 öğrenci ve vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaparak, Sarıkamış harekatında şehit olan Mehmetçikleri andı.

 

22 Aralık 2019 Pazar günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 12, İstanbul 19, İzmir 18, Antalya 16, Edirne 14, Bursa 13, Kastamonu 11, Sivas 9, Trabzon 17, Erzurum 6, Van 12, Diyarbakır 15, Hatay 12, derece olacak.

OGÜNhaber