21 Aralık 2022 Çarşamba Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 21 Aralık 2022 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret konusunda, "Bakanımla İşveren Sendikası Başkanı oturur konuşur, değerlendirme yaparız. İnşallah hayırlı bir adım atarız, hayırlısıyla neticeye varırız. Herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor” dedi.

"Bu felaketlerden ders alınması lazım"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi programa katılmak üzere dün akşam Antalya'ya geldi. Kılıçdaroğlu’nun bugün ilk durağı geçtiğimiz hafta sel felaketinin yaşandığı Kumluca ilçesi oldu. Sel felaketlerinin önlenmesi için süratle gölet yapılması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu felaketlerden ders alınması lazım" dedi.

Akademisyen Aylin Sözer'i öldüren caniye ağırlaştırılmış müebbet hapis
Maltepe’de öğretim görevlisi Dr. Aylin Sözer'i boğazını keserek öldüren, ardından cesedini yakmaya çalışan Kemal Ayyıldız, ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 15 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmada son sözü sorulan sanık, “Bir gün suçsuz olduğum anlaşılacak. Aylin’e ben kıymadım” dedi. Duruşmadan sonra açıklama yapan Aylin Sözer’in kardeşi ise, “Canınız yanmadan anlamıyorsunuz. Benim içime su serpilmiyor. 100 kere ağırlaştırılmış müebbet alsa ablamı geri getirecek bir şey yok” diye konuştu.

İstanbul'da silah kaçakçılarına operasyon
İstanbul’da silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda biri kadın 8 kişi gözaltına alındı. Baskınlarda bir suikast silahı ile 10 tabanca ele geçirildi.

Japonya’yı vuran şiddetli kar yağışının bilançosu ağırlaşıyor
Japonya’da hafta sonundan itibaren Niigata eyaleti başta olmak üzere ülkenin bazı kesimlerinde etkili olan şiddetli kar yağışı nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı

Ekonomi Vitrini
BIST %0.56 artarak 5.449, Dolar %0.10 artarak 18.6702, Euro %0.34 artarak 19.8759, Altın %0.03 artarak 1.090.63, Petrol %2.21 artarak 81.76, Bono %5.48 azalarak 8.28'den işlem gördü.

Hava Durumu
22 Aralık 2022 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 9, İstanbul Bulutlu 18, İzmir ve Antalya Bulutlu 22 derece olacak.
OGÜNhaber