Günün önemli gelişmelerini Haber Turu programımızda vakit kaybetmeden izleyebilirsiniz.

Haber Turu 21 Mart 2019 Perşembe

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Mart Dünya Nevruz Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Baharın gelişi ile simgelenen, bizler için tüm farklılıkları aşarak, geçmişe ve geleceğe birlik ve beraberlik içinde sahip çıkmak anlamına gelen Nevruz Günü’nü kutluyorum.
 
- Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "KDV uyuşmazlığında son noktaya geldik, imzaları tamamladık, Külliye az önce imzaladı, hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Albayrak, "Konutta faizler yüzde 1,28’lere geldi. Tahminim mayıs gibi yüzde 1'in altını, yüzde 0,98’i görünce sektördeki süreç daha da hızlanacak" ifadelerini kullandı.
 
- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da Turizm Merkezi Belek'teki bir otelde, Yunanistan Dışişleri Bakanı Georgios Katrugalos ile bir araya geldi. Çavuşoğlu ile Katrugalos, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Katrugalos, "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin de hakları var ve biz bunların farkındayız" diye konuştu.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Diyarbakır'daki 'Mermer-1' sahamızda, yerin 3 bin 500 metre altı çatlatılarak Türkiye petrolleri tarihinde ilk defa bu yöntemle petrol keşfi yaptık. dedi.

- 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi için bugün başlayan propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları 30 Mart günü saat 18.00'de sona erecek

- Seçim öncesi mobilya, otomobil, konut, motosiklet, tapu harcı ve ticari araçlarda ÖTV ve KDV indirimlerinin süreleri uzatıldı.Düzenlemeyle, vergisiz fiyatı 70 bin liranın altında olan araçlarda, ÖTV oranı yüzde 45’ten yüzde 30’a, fiyatı 70 bin ila 120 bin arası olan araçlarda yüzde 50’den yüzde 35’e düştü.Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararlarına göre;31 Mart’ta sona erecek olan uygulama 30 Haziran’a kadar uygulanmaya devam edilecek.

- Denizli'nin Acıpayam ilçesinde dün meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından evlerine girmeye çekinen vatandaşlar çadırlar ve arabalarda sabahladı. AFAD ve Kızılay ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla vatandaşlara yemek dağıtıldı. Valilikten yapılan açıklamada, bugün okulların tatil edildiği bildirildi
 
- Malatya'nın Arguvan ilçesinde bu sabah birer saat arayla Richter ölçeğine göre sırasıyla 3,1, 3.6 ve 4.1 büyüklüğünde 3 deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybının yaşanmadığı depremler, kısa süreli paniğe neden oldu. 

- İstanbul Beyazıt'ta özel halk otobüsü, kontrolden çıkarak durakta bekleyen yayalara çarptı. Kazada çok sayıda kişi yaralandı.Yaralılardan İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Mine Sarsağ Gümüş'ün iki ayağının koptuğu ve durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kaza anının görüntüleri ortaya çıkarken özel halk otobüsü şoförünün kaza öncesi duraktaki otobüs şoförü ile tartıştığı öne sürüldü.

- Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yapılacak yüzde 22 indirim kampanyasına başvuruları bugün itibariyle başlıyor. TOKİ kampanyasından faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecekler

- İngiltere'nin Birmingham kentinde 4 camiye gece saatlerinde balyozla saldırı düzenlenirken, terörle mücadele ekipleri de olayla ilgili soruşturmaya dahil edildi.

- Geçen hafta 50 kişinin öldüğü iki camiye yönelik terör saldırısıyla sarsılan Yeni Zelanda'da Başbakan Ardern, yeni silah yasası kapsamında otomatik silah bulundurmanın yasaklandığını bildirdi.

- Bursa'nın Yıldırım ilçesinde arsa meselesi yüzünden husumetli olan akraba iki ailenin fertleri arasında çıkan kavgaya yakınları da katılınca, ortalık savaş alanına döndü. Yaklaşık 70 kişinin birbirine girdiği, bıçak, satır ve sopaların kullanıldığı kavgada, 6 kişi yaralandı. Polisin biber gazı ve copla müdahale ettiği kavgayla ilgili 16 kişi gözaltına alındı.

- Döviz mevduat hesaplarındaki toplam mevduat rekor seviyeye gelince bir yıla kadar olan stopaj oranı yüzde 20 ye yükseldi.

- 21 Mart Perşembe günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.73 artarak 104.062, Dolar %0.50 artarak 5.4479, Euro %0.51 artarak 6.2217, Altın %0.84 artarak 230.74, Petrol %0.25 azalarak 68.33,Bono %0.14 azalarak 18.15  'den işlem gördü.

- 22 Mart 2019 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 12, İstanbul'da 14, İzmir'de, 18 Antalya'da 21 derece olacak.
OGÜNhaber