21 Mart 2020 Cumartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 21 Mart 2020 Cumartesi

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Son 24 saatte 3656 şüpheliye test yapıldı. 311'i pozitif çıktı. Hasta sayımız 670'e ulaştı. Yaşlı ve direnci zayıf 5 hastamızı kaybettik. Bugüne dek toplam 9 can kaybımız var.” dedi. Ayrıca Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, özel ve vakıf hastanelerinin pandemi hastanesi ilan edildiği bildirildi.

- İçişleri Bakanlığı 81 İl valiliğine asker uğurlama töreniyle ilgili bir yazı gönderdi. Bakanlık, valiliklerden askere uğurlama törenlerinde vatandaşların toplu olarak bir araya gelmesi korona virüs salgını riskini artıracağı için bu faaliyetlerin geçici süreyle gerçekleşmesine izin verilmemesini istedi.

- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk, sosyal yardımlarından faydalanan ihtiyaç sahibi 2 milyon hanenin tamamına 1.000 lira nakdi destek verileceğini açıkladı. Söz konusu destekten yararlanmak için vatandaşların herhangi bir yere başvuru yapmasına gerek olmadığını da belirten Selçuk, ödemelerin bu ayın sonunda başlayacağını kaydetti.

- Türkiye'de koronavirüsün yayılmasını önleyici önlemler alınmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, park ve mesire alanlarında piknik ve mangalın yapılmasının yasaklandığını açıkladı. Bakanlık, sosyal mesafe korunarak yürüyüş yapılabilir dedi.

- Adıyaman’ın Besni ilçesinde su arızasına müdahale eden belediye arıza ekibinden 2 işçi, toprak kayması sonucu göçük altında kaldı. Göçüğün meydana gelmesiyle birlikte acil sağlık ekiplerine bilgi verildi. Toprak altında kalan işçiler diğer işçiler ve vatandaşların yardımı ile çıkartıldı. Ambulans ile hastaneye kaldırılan yaralılardan Ali Çil’in hafif şekilde yaralandığı öğrenilirken, sağlık durumu ciddi olan diğer işçi Murat Kuyu ise Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

- Antalya’da bir çocuk annesi kadın, kendisini takip eden eski eş tarafından silahla vurularak yaralandı. Şüphelinin kadının arkasından gelmesi ve olayı gerçekleştirdikten sonra kaçması güvenlik kameralarına yansıdı.

- Korona virüsü önlemleri çerçevesinde geçişlerin durma noktasına geldiği, Habur Sınır Kapısı'ndaki yoğunluk nedeniyle Mardin'in Nusaybin ilçesinde tır ve kamyonların geçişlerine izin verilmiyor. Irak'a gitmelerine izin verilmeyen bazı sürücüler tır parkları ve tesislerde konaklarken, bazı sürücüler ise ipek yolu üzerinde araçlarında beklemeye devam ediyor.

- Türkiye'nin çeşitli birliklerinden Suriye sınır hattına gönderilen obüs, tank ve komandoların bulunduğu yaklaşık 60 araçlık askeri konvoy, Kırıkhan ilçesinden geniş güvenlik önlemleri altında geçerek Suriye sınır hattına geçiş yaptı. Askeri araçlar ve komandoların sınır birliklerinde konuşlandırılacağı öğrenildi.

- KKTC’de Taşlıca-Boltaşlı köyleri arasında deniz sahilinde bulunan Suriye uyruklu 175 mülteci, tahliye edilerek İskele’ye taşındı. Sığınmacıların battaniye ve yiyecek ihtiyaçlarının tedariki için Sivil Savunma, İskele Kaymakamlığı ve İskele Belediyesi ekiplerinin koordineli olarak çalıştığı olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

- Koronavirüs salgını dünya genelinde yayılmaya ve can almaya hız kesmeden devam ediyor. Fransa Sağlık Direktörü Covid-19 vaka sayının 12 bin 612'ye ölü sayısının 450'ye ulaştığını açıkladı. ABD’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 275’e yükseldi. Vaka sayısı ise 19 bin 774’e ulaştı. Ülkede, hayat durma noktasına gelirken, birçok eyalette acil durum ilan edildi. Brezilya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 'felaket durumu' ilan edildi. Nüfusu 210 milyona yaklaşan Güney Amerika ülkesi Brezilya'da 750 kişide tespit edilen Kovid-19 nedeniyle 11 kişi hayatını kaybetti. İtalya'da ise yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 627 kişi artarak 4032'ye yükseldi.

- 22 Mart 2020 Pazar günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul'da 16, İzmir ve Antalya'da 19 derece olacak.
OGÜNhaber