21 Ocak 2021 Perşembe Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri....

Haber Turu 21 Ocak 2021 Perşembe

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, “Skandalların ortaya çıkmış olmasının üzerinden 2 ay geçmiş olmasına rağmen CHP cenahı hala 3 maymunu oynamayı sürdürüyor. CHP Genel Başkanı ve yönetimi görmedim, duymadım konuşmadım taktiğiyle bu meseleyi unutturmaya çalışıyor” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, “Dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği tarihi süreçte kritik öneme sahip 2023 seçimlerinden Cumhur İttifakı'yla birlikte hem Cumhurbaşkanlığı'nda hem Meclis'te zaferle çıkacağız” ifadelerini kullandı.

- Türkiye'de son 24 saatte 168 bin 894 Kovid-19 testi yapıldı, 6 bin 435 kişinin testi pozitif çıktı, 159 kişi hayatını kaybetti. Son 24 saatte 5 bin 932 kişinin Kovid-19 tedavisi ya da karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 2 milyon 283 bin 919'a yükseldi.

- Antalya'da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik 2 ay süren projeli çalışma sonunda yapılan eş zamanlı operasyonda hurma ticareti adı altında örgüte finans sağladığı gerekçesiyle gözaltına alınan 32 şüpheliden 19'u tutuklandı.

- Vatandaşlara cep telefonu üzerinden para gönderme ve harcama servisinden indirim kazandıklarını söyleyerek kandırıp hesaplarından para çektiği iddiasıyla gözaltına alınan iki kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Şüphelilerin kurbanlarının çetelesini tuttukları ve karşısına “uyandı”, “yemedi”, “işlem tamam”, gibi notlar yazdıkları belirlendi. Antalya’nın Kemer ilçesinde bir apart otele yerleşen şüphelilerden Merve K.’nın, ATM’lerin bulunduğu bölgeden ayrılmaması ve 10-15 dakikada bir para çekmesi, tenha Kemer sokaklarında vatandaşların dikkatini çekti. İhbar üzerine harekete geçen Kemer Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Erdal S. ve Merve K.’yı yakalayarak gözaltına aldı.

- Diyarbakır’da önceki gece seyir halinde iken kurşunların hedefi olan ticari taksi sürücüsü öldü. Eşinin öldüğünü duyan kadın, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Polis, saldırının ardından kaçan şahsı yakalamak için geniş çapta inceleme başlattı.

- Irak'ın başkenti Bağdat’ta bulunan Bab el-Şarki’de halk pazarında iki intihar saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 21'e, yaralıların sayısının 44’e ulaştığı bildirildi. İntihar saldırısından kısa süre sonra patlama anının görüntüsü ortaya çıktı. Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde, kalabalığın bulunduğu bölgede bombanın patlamasıyla büyük bir gürültü duyulurken, çevredekilerin büyük panik yaşadığı görüldü.

- Kovid-19'un daha hızlı yayılan bir türünün ortaya çıktığı İngiltere'nin yanı sıra Fransa, Almanya, İspanya ve Portekiz'de bir süre önce düşüşe geçen vaka ve can kaybı sayıları son günlerde yeniden artmaya başladı. Son bir aydır virüse bağlı can kayıplarında sürekli artış gözlenen İngiltere'de, her 30 saniyede bir yeni tip Kovid-19 vakasının hastaneye kabulünün yapıldığı bildirildi. Almanya'da ölümler üst seviyede seyrederken, Portekiz Noel'in ardından "riskli ülkeler" arasına girdi. İspanya da son iki haftadır yeni vaka sayıları ve can kayıplarında rekor artışlar gözlendi. Fransa 'da , 14 Ocak'ta yapılan açıklamada, salgının aktif şekilde yayılmaya devam ettiğini ve günlük ortalama Kovid-19 vaka sayısının 16 bin olduğunu bildirildi.

21 Ocak 2021 Perşembe günü borsa piyasaları; BIST %0.70 artarak 1.580, Dolar %0.71 azalarak 7.3667, Euro %0.32 azalarak 8.9571, Altın %0.47 azalarak 443.64, Petrol %0.80 azalarak 55.63, Bono sabit değerinde kalarak 14.78'den işlem gördü.

- 22 Ocak 2021 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 7, İstanbul ve İzmir'de 13, Antalya'da 15 derece olacak.
OGÜNhaber