21 Temmuz 2020 Salı Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 21 Temmuz 2020 Salı

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 20 Temmuz Türkiye günlük koronavirüs tablosu yayımlandı. Türkiye'de son 24 saatte 931 yeni vaka daha tespit edildi. Can kaybı ise 17 kişi daha artarak toplam 5.508'e yükseldi. Koca konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "SON ÜÇ GÜNDÜR ortalama günlük vaka sayısı EN YÜKSEK beş ilimiz: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Bursa. EN DÜŞÜK 5 ilimiz: Artvin, Bilecik, Tunceli, Edirne, Bayburt. Tunceli, Nevşehir, Kastamonu, Artvin ve Aksaray'daysa şu an pnömonili hastamız yok." ifadelerini kullandı.

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Togo’daki resmi ziyaretinin ardından Afrika turunun ikinci ayağı olan Nijer’e dün akşam saatlerinde gelmişti. Nijer Dışişleri Bakanı tarafından havalimanında karşılanan Bakan Çavuşoğlu, bugün de Nijer’deki temaslarını sürdürüyor. Çavuşoğlu, Nijer Cumhurbaşkanı tarafından kabul edildi.

- AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in sosyal medya düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Eğer Türkiye’de temsilci bulundurma yükümlülüğünü yerine getirmezlerse, 5 aşamalı bir yaptırım süreci var. Kurum tarafından temsilci yükümlülüğü yerine getirilmezse 10 milyon lira idari para cezası verilecek. 30 günlük sürede yerine getirilmezse, 30 milyon lira para cezası verilecek” dedi.

- Avrupa Birliği (AB) Devlet ve Hükumet Başkanları 5 günlük tarihi zirve sonrasında AB’nin korona virüs sonrası bütçesi ve ekonomik destek paketinde anlaştı. Anlaşma kapsamında 750 Milyar Euroluk bir fon AB ülkelerinin ekonomilerindeki daralmaya karşı kullanılacak.

- Muğla’da 16 Temmuz’dan bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin’in cansız bedeni ormanlık alanda bulundu. Genç kızın yakılıp, bir varil içine konulduktan sonra üzerine beton dökülüp sarp bir araziye atıldığı öğrenildi. Genç kızın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

- Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde aniden yola çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü Aşkın A'nın kullandığı otomobil tarlaya uçtu. Kazada 3 kişi yaralandı. 112 acil servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar ambulansla Muratlı Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Araç kullanılamaz hale gelirken, kaza mahalline gelen güvenlik güçleri kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

- İstanbul merkezli 17 ilde uluslararası göçmen kaçakçılığı yaptıkları belirtilen liderliğini FETÖ üyesi O.K.’nin yaptığı suç örgütüne yönelik operasyonda 17 şüpheliden 96’sı yakalandı. Asgari 5 milyon Euro vurgun yapan çetenin, şu ana kadar bu yöntemle kanun kaçağı 750 kişiyi yurt dışına çıkardıkları tespit edildi.

- Ukrayna'nın Lutsk kentinde bir kişi bir yolcu otobüsünü ve içinde bulunanları rehin aldı. Saldırganın üzerinde patlayıcı ve silah olduğu belirtilirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

- ABD’nin başkenti Washington D.C’de yaşayan Azerbaycanlılar Ermenistan’ın saldırgan tutumunu ve sınır hattında yaşananları bu kez ABD Kongre Binası’nın önünde protesto etti. “Karabağ Azerbaycan’ındır”, “Saldırgan Ermenistan”, “Sivilleri öldürmekten vazgeç” yazılı pankartlar taşıyan Azerbaycanlılar, Ermenilerin ABD’den Karabağ için 25 milyon ABD doları talep etmesine karşı çıktı.

- Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen kişi sayısı dünya genelinde 14 milyon 866 bin 353'e ulaştı. Virüs nedeniyle 613 bin 542 kişi öldü, virüs saptanan 8 milyon 923 bin 956 kişi sağlığına kavuştu. En fazla vaka ve ölümün görüldüğü ülke ABD'de, 3 milyon 961 bin 556 kişide Kovid-19 tespit edilirken salgın nedeniyle 143 bin 835 kişi hayatını kaybetti.

- 21 Temmuz 2020 Salı günü borsa piyasaları; BIST %0.64 artarak 120.050, Dolar %0.04 azalarak 6.8553, Euro %0.12 azalarak, 7.8410, Altın %0.44 artarak 402.45, Petrol %2.87 artarak 44.52, Bono sabit değerinde kalarak 10.22'den işlem gördü.

- 22 Temmuz 2020 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 31, İstanbul'da 30, İzmir'de 35, Antalya'da 38 derece olacak.
OGÜNhaber