Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 21 Temmuz 2022 Perşembe

Azerbaycan-Pakistan-Türkiye meclis başkanları 'İstanbul Beyannamesi'ni kabul etti
Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan meclis başkanları, İstanbul Beyannamesi'ni kabul etti. Beyannamede Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan arasında ortak çıkarları ilgilendiren tüm konularda üçlü iş birliğinin güçlendirilmesinin üzerinde duruldu.

TBMM Başkanı Şentop: "Tüm dünya derin ve hatta kronik hale gelmiş bir mülteci krizi ile karşı karşıya"
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, "Tüm dünya derin ve hatta kronik hale gelmiş bir mülteci krizi ile karşı karşıya. Mülteci krizi ancak ve ancak bu durumun ana nedenleriyle mücadele etmekle mümkün olabilir. Ve böyle bir mücadelenin samimiyetle yürütülmesi; her bir mültecinin yaşam hakkının tüm dünyadaki tüm insanların yaşam hakkı kadar değerli olduğunun bilincine ve inancına sahip bir medeniyetin temsilcilerinin öncülüğüyle mümkündür" dedi.

Aliağa'da otluk alandaki yangında 13 kişi dumandan etkilendi
İzmir'in Aliağa ilçesinde otluk alanda çıkan yangında 8'i çocuk 13 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Aliağa ve Bayındır'da otluk ve makilik alanda çıkan iki yangının da kontrol altına alındığı bildirildi.

Öldürülüp cesedi ormanlık alana atılan Pınar Damar son yolculuğuna uğurlandı
Küçükçekmece’de kaybolduktan sonra Bağcılar’da cesedi bulunan 31 yaşındaki Pınar Damar, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Damar’ın babası Mustafa Damar, “Bir gecede kanun çıkıyor, bu tür cezalara idam cezası istiyoruz” dedi. Pınar Damar’ın katil zanlısının kuzeninin eşi olduğu ortaya çıktı. Cinayeti itiraf eden şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Rusya'nın Vinnytsia'ya düzenlediği saldırıda can kaybı 26'ya yükseldi
Rus ordusunun Ukrayna’nın Vinnytsia kentine düzenlediği füze saldırısında bilanço artıyor. Vinnytsia Valisi Serhiy Borzov sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 26’ya yükseldiğini bildirdi.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.23 azalarak 2.519, Dolar %0.54 artarak 17.6966, Euro %0.94 artarak 18.0940, Altın %0.91 artarak 968.95, Petrol %3.05 azalarak 103.66, Bono %0.35 artarak 23.13'den işlem gördü.

Hava Durumu
22 Temmuz 2022 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Bulutlu 30, İzmir ve Antalya Bulutlu 33 derece olacak.
OGÜNhaber