22 Ağustos 2019 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 22 Ağustos 2019 Perşembe

-Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Ayhan Yanık, Jandarma Komando Uzman Çavuş Muhammed Ferdi Güntekin ve Jandarma Komando Uzman Çavuş Mehmet Uçar, memleketlerinde toprağa verildi.

-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görevden alınan Mardin, Van ve Diyarbakır'ın belediye başkanları için, "Seçilmişlik elbette ki değerlidir ancak demokrasi bir truva atı değildir. Seçimler de hukuk mahkemesi değildir. Suçu işleyip seçime girerek yasalar karşısında aklanamazsınız. Sandık ayrıdır, mahkeme ayrıdır" dedi.

-THK yönetimini eleştiren Tarım ve Orman Bakanı Bekir  Pakdemirli "El atından 20 uçakları olduğunu söylüyorlar. Hani nerede? Apronda 6 uçak gözüküyor. 3'ünün motoru yok. Vizontele'de bir sahne var ya 'baba motor yok' diyor. Aynen öyle... THK siyasetin oyuncağı haline dönmüş durumdadır. Anamuhalefet partisi ile birlikte hareket ediyor." dedi.

-Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından açıklama yapıldı. Kalın, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri'ne atanan kayyım kararıyla ilgili "Teröre destek olanlarla ilgili gerekli adımlar atılmıştır. Seçilmiş olmak kimseyi masum kılmaz" ifadelerini kullandı. Kalın ayrıca İstanbul ve Ankara'ya da kayyım atanacak' iddiasıyla ilgili "İstanbul ve Ankara için böyle bir gündem yok" dedi.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla 127 general ve amiralin atama işlemleri gerçekleştirildi. Korgeneral Şeref Öngay 3. Ordu, Korgeneral Ali Sivri Ege Ordu, Korgeneral Yavuz Türkgenci ise Kara Kuvvetleri EDOK Komutanlığına atandı.

-Mardin'in Savur ilçesi kırsalında İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda, 5 terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak'ın Silopi ilçesi Kösreli köyü kırsalında güvenlik güçlerince devam eden operasyonda ise 2 PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirildi.

-ABD Büyükelçiliği Şırnak'ta hayatını kaybeden askerlerin ailelerine başsağlığı mesajı yayınladı.ABD Elçiliği tarafından yapılan açıklamada, “ABD PKK’nın bu saldırısını kınamaktadır. Terörle mücadelede Türkiye’nin yanındayız. Şırnak’ta hayatını kaybeden askerlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz” ifadesi kullanıldı.

-Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İdlib'e ilişkin Türk tarafı ile yaptıkları mutabakata bağlı kalınmasının ‘önemli olduğuna’ inandıklarını belirtti. Zaharova İdlib'de olup bitenler konusunda Türkiye'yle temasta olduklarını da ekledi.

-Esad rejimine bağlı uçakların, Tel Tukan bölgesi güneyinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 8 numaralı Gözlem Noktası'nın 7,5 kilometre güneybatısındaki bölgeyi vurduğu bildirildi.
Gözlem Noktası'nda herhangi bir hasar meydana gelmezken, TSK personelinden yaralananın olmadığı öğrenildi.

-İran ile batı ülkeleri arasında yaşanan gerilimle ilgili Tahran yönetiminden açıklama geldi. İran Dışişleri Bakanı Zarif, "Körfez'de savaş başlatmayacağız" dedi.

-İstanbul Şişli’deki bir kafede oturan Suudi Arabistan uyruklu turist iki kardeş, kendilerini gasp etmek isteyen gaspçılara direnince kurşun yağmuruna tutuldu. Turistlerden birisi bacağından yaralandı.Polis, kaçan gaspçıları Eyüp’te gözaltına aldı. Kafede yaşanan dehşet anları ise güvenlik kamerasına yansıdı.

-1,80 boyunda ve 163 kilo olan robot Fedor'u taşıyan uzay aracı Soyuz MS-14, Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatıldı. Fedor, 10 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda kozmonotlara yardım edecek.

-22 Ağustos 2019 Perşembe günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.74 azalarak 94.814, Dolar %0.84 artarak 5.7620, Euro %0.90 artarak 6.3959, Altın %0.29 artarak 276.77, Petrol %0.88 artarak 60.83,  Bono sabit değerinde kalarak 16.18 den işlem gördü.

-23 Ağustos  2019 Cuma günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara ve İstanbul 31,İzmir ve Antalya 36 derece olacak. 
OGÜNhaber