22 Ağustos 2022 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 22 Ağustos 2022 Pazartesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten uzak eylesin"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun’da 22 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan sel afetinin ikinci yıldönümü nedeniyle sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.
Bakan Soylu, paylaşımında; “Giresun'daki sel afetinin 2. yıl dönümü... Dereli, Tirebolu, Doğankent başta olmak üzere, tüm Giresunlu hemşehrilerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Selde hayatını kaybeden kamu görevlilerimize, kahraman jandarmamıza ve vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten uzak eylesin” ifadelerini kullandı.

6'lı masanın 6. toplantısı sona erdi, yeni toplantı 2 Ekim’de
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderlerinden oluşan 6’lı masanın altıncı toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada bir sonraki toplantının 2 Ekim’de CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirileceği duyuruldu.

Şırnak'ta 471 bin lira değerinde kaçak ürün ele geçirildi
Şırnak’ta İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı birimleri tarafından terörün finans kaynaklarına operasyon düzenlendi. Operasyonunda uyuşturucu madde, gümrük kaçağı malzeme ele geçirilirken, 37 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da sahte evrak operasyonu
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri yabancı uyruklu kişiler için sahte eğitim ve çalışma belgeleri düzenleyen şebekeye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 10 şüpheli gözaltına alınırken, çok sayıda zümrüt olduğu öğrenilen taş, sahte belgeler ve para ele geçirildi.

'Kuşçu kafesten çıktı' mesajını yayıp 4 milyonluk vurgun yaptı
Antalya’da bir eve girip içerisinde 800 bini nakit para 4 milyonluk ziynet eşyası bulunan çelik kasayı patlatan hırsızlık şüphelisi 5 kişi, polisin 33 saatlik kamera kaydı izlemesi sonucu yakalandı. Şüphelilerden ‘Kuşçu’ lakaplı olanın, 2 ay önce cezaevinden çıktığı ve çevresine ‘Kuşçu kafesten çıktı, özgürlüğüne kavuştu’ mesajını yaydığı ortaya çıktı.

Ekonomi Vitrini
BIST %1.67 artarak 3.071, Dolar %0.11 artarak 18.1052, Euro %0.46 azalarak 18.0717, Altın %0.50 azalarak 1.011.16, Petrol %3.65 azalarak 93.19, Bono %10.44 azalarak 15.78'den işlem gördü.

Hava Durumu
23 Ağustos 2022 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Güneşli 36, İzmir ve Antalya Güneşli 32 derece olacak.
OGÜNhaber