21 Eylül 2021 Salı Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 22 Eylül 2021 Çarşamba

Türkiye'de son durum
Türkiye'de son 24 saatte 354 bin 854 Kovid-19 testi yapıldı, 29 bin 338 kişinin testi pozitif çıktı, 260 kişi yaşamını yitirdi. Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı toplamda 106 milyon 66 bin 262'ye yükseldi.

Bakan Kasapoğlu: Türkiye, dünyanın en kapsamlı ve kapasitesi yüksek yurtlarına sahip
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, öğrenci yurtlarıyla ilgili iddialar hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye’deki öğrenci yurtlarının oldukça yüksek standartlara sahip olduğunu ifade eden Bakan Kasapoğlu, “Türkiye, dünyanın en kapsamlı ve kapasitesi yüksek yurtlarına sahip. Adeta dünyanın en modern, en rekabetçi otel zincirleriyle rekabet eder durumdayız." ifadelerini kullandı.

Kayıp gencin cesedi Aydos Ormanı'nda bulundu
Kartal’da geçtiğimiz günlerde Esentepe Mahallesi'ndeki evinden ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 16 yaşındaki Kartal Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi öğrencisi Arda Yurtseven’i bulmak için arama çalışmaları yürütülüyordu. Gencin cansız bedeni bugün Aydos Ormanı'nda bir ağaca asılı halde bulundu. Ağaca asılı cesedi gören vatandaşın ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı çalışmada cansız bedenin Arda Yurtseven’a ait olduğu belirlendi. Polisin olayla ilgili çalışması sürüyor.

İstanbul'da sahte ilaç operasyonu: Aralarında Covid-19 ilacı da var
İstanbul’da düzenlenen sahte ilaç operasyonunda, aralarında merdiven altı üretildiği belirlenen yeni tip korona virüs ilacının da olduğu yüklü miktarda ilaç ele geçirildi. 4 şüphelinin yakalandığı operasyonda ele geçirilen sahte ilaçların piyasa değerinin 7 milyon liranın üzerinde olduğu ifade edildi.

Avustralya polisinden aşı karşıtı protestoculara plastik mermili müdahale
Avustralya'nın Melbourne kentinde aşı karşıtı inşaat işçilerinin düzenlediği protestoların 3. gününde binlerce gösterici, güvenlik güçleriyle karşı karşıya geldi. Polis, tansiyonun yükseldiği kentte protestoculara plastik mermiyle müdahalede bulundu.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.20 artarak 1.389, Dolar %0.24 artarak 8.6481, Euro %0.34 artarak 10.1513, Altın %0.25 artarak 493.46, Petrol %1.34 artarak 75.36, Bono sabit değerinde kalarak 17.81'den işlem gördü.

Hava Durumu
23 Eylül 2021 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Yağmurlu 17, İzmir Yağmurlu 24, Antalya Bulutlu 27 derece olacak.
OGÜNhaber