23 Eylül 2020 Çarşamba Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 23 Eylül 2020 Çarşamba

BM’de rezillik: Erdoğan konuşurken salonu terk etti
İsrail'in daimi BM temsilcisi Gilad Erdan, dün BM Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sırasında toplantı salonunu terk etti. Erdan, "Erdoğan İsrail'e karşı antisemitist yalanlarına devam ediyor" dedi.

Bakan Dönmez'den önemli açıklamalar
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de bulunan doğal gazla birlikte fiyatların düşüşe geçeceğini bugünden itibaren söylenebileceğini belirtti.

Babacan’dan korkutan ekonomi değerlendirmesi: Bunlar daha iyi günler
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. "Para politikası yanlış, çünkü Merkez Bankası bağımsız değil. Bunlar daha iyi günler" dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Yeni İpek Yolu'nun en önemli geçişi bölgemizin lojistik süper gücü olacağız
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin, Yeni İpek Yolu'nun en önemli geçiş alanı ve bölgesinin lojistik süper gücü olacağını söyledi.

Kamu kurumlarında HES Kodu dönemi başladı!
Kamu kurumlarında yeni dönem bugün başladı. Kamu kurumlarında artık işlem yapmak için vatandaşların HES Kodu sahibi olması gerekiyor.

Hastaneden açıklama geldi
Berlin'de tedavi olan Rus muhalif Navalny taburcu edildi. Hastaneden yapılan açıklamaya göre Navalny'nin tamamen iyileşmesi mümkün.

Tarih verildi: Suudi Arabistan'dan umre açıklaması!
Suudi Arabistan, yeni tip koronavirüs (COVID-19) önlemleri kapsamında yaklaşık 6 aydır durdurduğu umre ziyaretlerini 4 Ekim'den itibaren kademeli olarak başlatacağını duyurdu.

Dünya genelinde Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 31 milyon 787 bin 504 oldu
Dünya genelinde koronavirüs (Kovid-19) salgınında tespit edilen toplam vaka sayısı 31 milyon 787 bin 504 oldu, virüs nedeniyle 975 bin 541 kişi yaşamını yitirdi.

Japonya’dan corona ilacı müjdesi: Avigan iyileşmeyi üç gün hızlandırıyor
Japonya'da grip ilacı olarak geliştirilen Avigan'ın koronavirüsü tedavisinde etkili olduğu üçüncü aşama testlerinde ortaya kondu. Çalışmada, ilacın iyileşme süresini yaklaşık üç gün kısalttığı belirtildi.

Bill Gates'ten covid-19 açıklaması
Bill Gates, pandeminin 2022'nin sonuna kadar sürebiliceğini belirtti. Gates bu tarihin en iyi senaryo olduğu iddiasının da altını çizdi.

23 Eylül 2020 Çarşamba günü borsa piyasaları, BIST %0.70 artarak 1.104, Dolar %0.26 artarak 7.6890, Euro %0.26 artarak 9.0123, Altın %0.27 azalarak 467.11, Petrol %0.53 artarak 41.93, Bono sabit değerinde kalarak 13.77'den işlem gördü.

24 Eylül 2020 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 28, İstanbul'da 27, İzmir'de 30, Antalya'da 31 derece olacak.
OGÜNhaber