23 Eylül 2021 Perşembe Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 23 Eylül 2021 Perşembe

Türkiye'de son durum
son 24 saatte 351 bin 655 Kovid-19 testi yapıldı, 28 bin 168 kişinin testi pozitif çıktı, 242 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 23 bin 96 oldu.

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 68,91, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 85,51 olarak kayıtlara geçti.

Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı toplam 106 milyon 492 bin 764'e yükseldi. Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında son 24 saatte toplam 426 bin 502 doz aşı uygulandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uluslararası Güvenlik Kongresi'nde açıklamalarda bulundu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde düzenlenen "istihbarat ve güvenlik" temalı İkinci Uluslararası Güvenlik Kongresi'nde yaptığı konuşmada, dün akşam "Akif" filminin Şırnak'taki galasına katıldığını, sabah erken saatlerde de Siirt'in Tillo ilçesinde, İbrahim Hakkı Hazretleri'nin 257 yıl önce yaptırdığı ışık düzeneğiyle güneşin ilk ışınlarının, hocası İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucunu aydınlatması hadisesini izlediklerini, daha sonra da çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek Ankara'ya döndüklerini dile getirdi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Rize'de
Rize’nin Bozkale Mahallesi'nde vatandaşlarla kahvaltıda bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çay kanunu için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Kahvaltı esnasında konuşan Kılıçdaroğlu, "Çay konusundaki rahatsızlığın gitmesi için uğraşıyoruz. Bunun için biz bir kanun teklifi hazırladık. Buradan bütün siyasi partilere sesleniyorum. Gelin bu kanunu onaylayalım. Gerekirse siz geçirin biz size oy, destek verelim. Rize’nin bu sorununu ortadan kaldıralım" şeklinde konuştu.

Evlat nöbetindeki annenin feryadı yürekleri dağladı
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 751. gününde de devam ederken, terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırılan Ramazan Üçdağ’ın annesi Mevlüde Üçdağ’ın feryadı yürekleri dağladı. Anne Üçdağ, “Artık bu cansız fotoğraflara sarılmak istemiyoruz, evlatlarımızı istiyoruz. Ben çocuğumun terine bile hasret kaldım, artık evladımı versinler” dedi.

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'da farklı kentlerden Diyarbakır'a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 751. gününde de sürüyor. Oğlu Ramazan için eylem yapan anne Mevlüde Üçdağ, oğlunun 1 Haziran 2015'te kandırılıp dağa götürüldüğünü bunun üzerine HDP önündeki eyleme katıldığını belirterek evladına kavuşmadan HDP il binası önünden ayrılmayacağını söyledi.,

İstanbul'da kripto para operasyonu: 84 cihaz daha ele geçirildi
İstanbul’un Ataşehir ilçesinde düzenlenen operasyonda, yasa dışı yollardan yurda getirilen kripto para madenciliğinde kullanılan 84 cihaz daha ele geçirildi. Geçtiğimiz günlerde Fatih’te bir depoya yapılan baskında 73 cihaz ele geçirilmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, kaçakçılığın önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, 20 Eylül’de Fatih’te bir iş hanında bulunan depoda, yasa dışı yollardan yurda getirildiği belirlenen kripto para madenciliğinde kullanılan 73 cihaz ele geçirmişti.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.20 artarak 1.389, Dolar %0.24 artarak 8.6481, Euro %0.34 artarak 10.1513, Altın %0.25 artarak 493.46, Petrol %1.34 artarak 75.36, Bono sabit değerinde kalarak 17.81'den işlem gördü.

Hava Durumu
24 Eylül 2021 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Yağmurlu 17, İzmir Yağmurlu 24, Antalya Bulutlu 29 derece olacak.
OGÜNhaber