23 Temmuz 2019 Salı Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 23 Temmuz 2019 Salı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Geçen yıl toplam 56 bin kaçak göçmeni sınır dışı ettik. Bu yıl itibariyle de biz ortalama 80 bin, yani geçen seneden neredeyse yüzde 40-50 civarında bir fazlalıkla sınır dışı işlemi gerçekleştireceğiz. Gerçekleştirmek zorundayız" dedi.
 
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), “Ceylanpınar’da beş vatandaşımızın yaralanmasıyla sonuçlanan ve Suriye tarafından yapıldığı değerlendirilen roket atışlarına, sınır bölgesindeki ağır silahlarımızla meşru müdafaa kapsamında gerekli karşılık verilmiştir” açıklamasını yaptı

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine revizyonu yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorulan soruya yanıt veren AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 'Cumhurbaşkanımız gerek kabine konusunda gerekse diğer konularda hangi adımları atacağına kendisi karar verecektir.' dedi.

- Düzce’de etkili olan sağanak yağış sonrasında selin vurduğu Esmahanım köyünde kaybolan 4'ü çocuk 5 kişiden 2'sinin daha cansız bedenlerine ulaşıldı. Birbirlerine sarılı olarak bulunan anne kız büyük üzüntü yarattı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Düzce'deki sel felaketi sonrası 66 binanın heyelan riski altında olduğunu söyleyerek, binaların boşaltılma sürecini yapmak suretiyle vatandaşların bu binalardan taşınacağını belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Düzce'deki sel felaketi sonrası 66 binanın heyelan riski altında olduğunu söyleyerek, binaların boşaltılma sürecini yapmak suretiyle vatandaşların bu binalardan taşınacağını belirtti.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmek isterken bindikleri fiber tekne batan kaçak göçmenlerden 8'i kurtarıldı. Kurtarılan kaçak göçmenlerin ifadelerinden kayıp olduğu belirlenen 1 kişi için ise Sahil Güvenlik tarafından havadan ve denizden arama kurtarma çalışması başlatıldı.
 
Türkiye'ye göç edenlerin sayısı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 23,8'lik artışla 577 bin 457 kişiyi buldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılına ilişkin "Uluslararası Göç İstatistikleri"ni yayımladı. Buna göre, Türkiye'ye göç edenlerin sayısı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 23,8 artarak 577 bin 457 kişi oldu. Bunların yüzde 52,7'sini erkek, yüzde 47,3'ünü kadın nüfus oluşturdu.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, 'Kapsamlı bir çözüm oluncaya kadar Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin bizim de haklarımızın bulunduğu ada etrafındaki zenginlikler konusunda tek başına tasarrufta bulunma yetkisi söz konusu olamaz.' dedi.
 
- İngiltere'de Theresa May'in istifası sonrasında yeni başbakan belli oldu. Kariyeri boyunca Londra'nın belediye başkanlığı ve dışişleri bakanlığı görevlerinde de bulunan Boris Johnson ülkenin yeni başbakanı oldu.

- Avrupa'ya kaçan sığınmacıları kabul etmeyen ülkeler anlaşarak, Avrupa Birliği’ne üye 14 ülke Akdeniz’de kurtarılan sığınmacıların paylaştırılmasını öngören mekanizmayı kabul etti. Kararı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron kamuoyuna duyurdu.

- Güney Kore savaş uçaklarının hava sahası ihlali gerçekleştirdiği öne sürülen bir Rus uçağına 360 uyarı ateşi açtığı açıklandı. Rusya Savunma Bakanlığı ise iddiayı yalanladı.
 
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli askeri yayıncılık kuruluşu Defense News dergisi tarafından her yıl bir önceki yılın savunma satışları baz alınarak yayımlanan ve dünyanın en prestijli savunma sanayisi listesi olarak kabul edilen "Defense News Top 100" listesinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 4 Türk şirketi yer aldı.

Almanya’da son iki haftada camilere yönelik yapılan bomba ihbarları cami cemaatlerini de endişelendiriyor. Villingen-Schwenningen kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Selahaddin-i Eyyubi Camisi’ne bugün bir bomba ihbarı daha yapıldı.E-mail yoluyla alınan bomba tehdidi cami yetkilileri tarafından polise bildirildi.  

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ataşehir'de daha önce belirlenen adreslere sabahın ilk ışıklarıyla birlikte eş zamanlı operasyon yaptı.Saat 05:00 sıralarında bir çok adrese yapılan baskında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Operasyona Özel Harekat polisleri ve polis helikopteri de destek verdi.

23 Temmuz 2019 Salı günü , BİST %1.54 artarak 102.646, Dolar % 0.19 artarak 5.6861, Euro %0,11 azalarak 6.3606,  Altın % 0.30 azalarak 259.31, Petrol %0.74 azalarak 62,79 dan,  Bono sabit değerinde kalarak 17,68 den işlem gördü.

24 Temmuz 2019 Çarşamba günü bazı illerimizde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 29 , İstanbul 28, Antalya 36, İzmir 33 derece olacak. 
OGÜNhaber